31.7.15

Τριπλό "ψαλίδι" στις συντάξεις του Σεπτεμβρίου...

Κρατήσεις τριών μηνών (Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου) θα έχουν στη σύνταξη που θα πληρωθούν τον επόμενο μήνα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι, από την εισφορά...
ασθένειας 6% η οποία ισχύει από 1ης Ιουλίου και επιβάλλεται αναδρομικά στις κύριες και επικουρικές που πληρώνονται στο τέλος Αυγούστου.

Αυτό αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύτηκε χθες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» από τις αναδρομικές κρατήσεις οι δικαιούχοι κύριας σύνταξης θα έχουν μειώσεις από 29,16 ευρώ έως και 180 ευρώ και από 26,94 έως 53,98 ευρώ στις επικουρικές, όπου η εισφορά 6% θα μπαίνει στα σημερινά καταβαλλόμενα ποσά.

Ειδικά για τις επικουρικές, στην εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, διευκρινίζεται ότι η εισφορά ασθένειας 6% θα επιβάλλεται στα καταβαλλόμενα ποσά, δηλαδή στις σημερινές συντάξεις που παίρνουν οι δικαιούχοι, μετά τις περικοπές που τους έχουν ήδη επιβληθεί από το 2010 και μετά. Οι υπηρεσίες πρότειναν να επιβάλλεται η εισφορά στο αρχικό και υψηλότερο ποσό σύνταξης, πριν από τις περικοπές του Μνημονίου, όπως ισχύει για τις κύριες συντάξεις, σύμφωνα με σχετική γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.  

Οι νέες κρατήσεις θα εφαρμοστούν από τη σύνταξη Σεπτεμβρίου, που θα πιστωθεί στο τέλος Αυγούστου. Μόνο για αυτή την πληρωμή συνταξιούχοι θα έχουν «μαζεμένες» τις κρατήσεις ενός τριμήνου, για αυτό και τα ποσά που θα είναι σημαντικά μειωμένα. Από τη σύνταξη του Οκτωβρίου όμως και μετά οι κρατήσεις θα γίνονται σε μηνιαία βάση και οι μειώσεις θα είναι μικρότερες, αλλά σταθερές κάθε μήνα...




Δεν υπάρχουν σχόλια: