31.7.15

Γερμανικός Τύπος: Πιέζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα...

Γερμανικός Τύπος: Πιέζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα- Σε δύσκολη θέση η ΜέρκελΣε δύσκολη θέση η Μέρκελ...
Την απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να μην συμμετάσχει για την ώρα στο νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Υπενθυμίζεται ότι...
το ΔΝΤ ξεκαθάρισε χθες πως θα μπει στο νέο πρόγραμμα μόνο όταν υπάρξουν δύο προϋποθέσεις: Πρώτον η Ελλάδα να εφαρμόσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και δεύτερον οι Ευρωπαίοι πιστωτές της να συμφωνήσουν σε ένα σημαντικό κούρεμα του χρέους.

Το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει τη στάση του, αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung και συμπληρώνει ότι θέτει υπό πίεση τους πιστωτές, επιμένοντας σε ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι το Ταμείο προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις στη Γερμανία και τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης ώστε τελικά να συμφωνήσουν σε ένα κούρεμα. 

Η εφημερίδα Die Zeit σχολιάζει ότι η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει ένα κλασικό κούρεμα του ελληνικού χρέους, όμως δεν διαφωνεί με την παράταση της ωρίμανσής του και με μια μείωση των επιτοκίων. Παράλληλα, όμως το Βερολίνο βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς θεωρεί σημαντική τη συμμετοχή του ΔΝΤ στις προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας.

Από την πλευρά της η οικονομική Handelsblatt εκτιμά ότι η απόφαση για ένα ενδεχόμενο κούρεμα του ελληνικού χρέους μπορεί να καθυστερήσει αρκετούς μήνες, ενδεχομένως και έως τις αρχές του επόμενου έτους.

«Η Μέρκελ σε δύσκολη θέση: Το ΔΝΤ αποχωρεί από τη διάσωση της Ελλάδας», είναι ο τίτλος του οικονομικού ιστότοπου Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει μετά τη σύνοδο κορυφής της 12ης Ιουλίου ότι μπορεί να υπάρξει ένα πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας μόνο αν συμμετέχει και το ΔΝΤ. Όμως, συμπληρώνει ο ιστότοπος, εξακολουθεί να απορρίπτει την ιδέα μιας απομείωσης του ελληνικού χρέους...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: