31.7.15

Ο κωδικός λύνει το μυστήριο...

Στη Γαλλία θα μεταφερθεί για αναλύσεις το τμήμα του αεροσκάφους που εντοπίστηκε στο νησί Ρεϊνιόν, ενώ πλέον ακόμη και επίσημα χείλη αναφέρουν ότι υπάρχει...
σοβαρό ενδεχόμενο να προέρχεται από το Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών που θα χάθηκε το 2014.

Ένας αριθμός που βρίσκεται αποτυπωμένος στο τμήμα των συντριμμιών πιστεύεται ότι θα βοηθήσει στο να επαληθευτεί γρήγορα αν ανήκουν στην μοιραία πτήση MH370.

Πηγή προσκείμενη στις έρευνες επιβεβαίωσε ότι το τμήμα αναμένεται να φθάσει σε περιοχή νοτιοδυτικά της Τουλούζης το Σάββατο όπου και θα ξεκινήσει η εξέταση. 

Μάλιστα, η ίδια πηγή ανέφερε ότι το κομμάτι αυτό «θα βρεθεί στο μικροσκόπιο δικαστικών εμπειρογνωμόνων σε ένα παράρτημα της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας». 

Το τμήμα είναι «πολύ πιθανόν να ανήκει σε Μπόινγκ 777», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ. 

«Οι πρώτες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι τα συντρίμμια προέρχονται πολύ πιθανόν από Μπόινγκ 777, αλλά χρειάζεται να επαληθεύσουμε αν ανήκουν σε αυτό που εκτελούσε την πτήση MH370» όπου εξαφανίστηκε πέρυσι, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο Facebook.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών τα συντρίμμια του αεροσκάφους

Ο Νατζίμπ Ραζάκ γνωστοποίησε ότι στην Τουλούζη θα μεταβούν αξιωματούχοι της μαλαισιανής υπηρεσίας μεταφορών και της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines. 

«Μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες, θα τις δημοσιοποιήσουμε», δεσμεύτηκε επίσης ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, προειδοποιώντας παράλληλα να μην γίνονται πρόωρες εικασίες.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών της χώρας δήλωσε ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στο νησί Ρεϊνιόν ανήκουν σε αεροπλάνο Μπόινγκ 777. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κομμάτι αυτό προέρχεται από αεροπλάνο Μπόινγκ 777. Ο επικεφαλής των ερευνών μας μου το είπε», είπε ο Αμπντούλ Αζίζ Καπράουϊ.

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν οι δηλώσεις των συγγενών των επιβαινόντων της πτήσης MH370, οι οποίοι εδώ και έναν χρόνο δεν έχουν καμία πληροφορία για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων. 

Αναφέρουν ότι έχουν ακόμη ελπίδες, αν και γνωρίζουν ότι είναι πλέον μηδαμινές, σημειώνοντας ότι εάν αποδειχθεί ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν είναι του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών, τότε θα πονέσουν αλλά παράλληλα θα σταματήσουν να ζουν με αμφιβολίες...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: