31.7.15

Iskra: Παρωδία, κοροϊδία και περιφρόνηση της δημοκρατίας...

lafazan_1... το Έκτακτο Συνέδριο...
«Η σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου από το Σεπτέμβρη και βάλε, όταν η νέα μνημονιακή συμφωνία και οι όροι της θα έχουν επισφραγιστεί, συνιστά...
παρωδία, κοροϊδία και περιφρόνηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και συλλογικών λειτουργιών», αναφέρει άρθρο που δημοσιεύει ιστοσελίδα iskra, που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.


Το άρθρο του Μάρκου Λαδή:

Η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής (μπλοκ των λεγόμενων ''προεδρικών'' και των λεγόμενων ''53'') τάχθηκε υπέρ της πρότασης του Αλ. Τσίπρα για Έκτακτο Συνέδριο (απαιτείται εκλογή εξαρχής νέων συνέδρων) το Σεπτέμβριο και στην πραγματικότητα από τον Οκτώβρη και βάλε, μιας και οι διαδικασίες προετοιμασίας και προσυνεδριακών συνελεύσεων χρειάζονται χρόνο.

Η ίδια αυτή πλειοψηφία απέρριψε, έτσι, την πρόταση της «Αριστερής Πλατφόρμας» και άλλων μελών της ΚΕ, διεξαχθεί άμεσα Διαρκές Συνέδριο, το οποίο είναι δυνατό να συγκληθεί άμεσα αφού οι σύνεδροι αυτού του σώματος είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του προηγουμένου Ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος και το οποίο Διαρκές Συνέδριο θα είχε σκοπό να συζητήσει και να εξετάσει τη διαπραγματευτική πορεία και την επικείμενη μνημονιακή συμφωνία που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Το ίδιο αυτό Διαρκές Συνέδριο, ως εκ της καταστατικής και δημοκρατικής του δέσμευσης σε ένα πρόγραμμα κατάργησης των μνημονίων θα όφειλε, εφόσον συγκαλούνταν , να απορρίψει κάθε δυνατότητα σύναψης από τον ΣΥΡΙΖΑ μιας νέας μνημονιακής συμφωνίας λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής με την ψήφο της και την τελική της απόφαση, έλυσε τα χέρια της κυβέρνησης και συγκεκριμένα μιας μικρής ομάδας που διευθύνει τις διαπραγματεύσεις, να χειριστεί ερήμην του κόμματος και εν λευκώ τις διαπραγματεύσεις με την τερατόικα και τη σύναψη μιας νέας μνημονιακής συμφωνίας, η οποία, όπως όλα δείχνουν θα είναι εξαιρετικά επώδυνη.

Όσο κι αν μοιάζει παράδοξο και ιστορικά πρωτοφανές, η πλειοψηφία των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ απαλλοτρίωσε το ρόλο των μελών της και ευρύτερα του κόμματος να εμπλακούν στις διαδικασίες και την απόφαση επί του κρισιμότερου θέματος που αφορά όχι μόνο το κόμμα και την ταυτότητα του αλλά και τον ίδιο τον τόπο και το μέλλον του: τη σύναψη ή όχι ενός νέου μνημονίου και των χαρακτηριστικών του !!!

Η σύγκληση Εκτάκτου Συνεδρίου από το Σεπτέμβρη και βάλε, όταν η νέα μνημονιακή συμφωνία και οι όροι της θα έχουν επισφραγιστεί, συνιστά παρωδία, κοροϊδία και περιφρόνηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και συλλογικών λειτουργιών.

Αν το νέο μνημόνιο έχει συνομολογηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και στους «18» της ευρωζώνης, αν αυτό έχει εγκριθεί (με τις ψήφους και της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού) από την ελληνική Βουλή αλλά και από τα κοινοβούλια των άλλων χωρών της ευρωζώνης, είναι προφανές ότι είναι αδύνατον, πλέον , να το θέσει υπό αμφισβήτηση ή και να το ακυρώσει το Έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι σύνεδροι του Έκτάκτου Συνεδρίου θα λειτουργήσουν κάτω από τη μπότα ενός ωμού εκβιασμού και τη διαμόρφωση σκληρών τετελεσμένων.

Αν, όμως, οι σύνεδροι του Εκτάκτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκβιαστούν και να βαρύνουν πάνω τους τα τετελεσμένα , δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο και δεν θα συμβεί με την κοινωνία.

Ένας ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα έχει καταργήσει , όπως είχε υποσχεθεί, τα δύο προηγούμενα μνημόνια αλλά και θα φέρνει στις πλάτες του και ένα «δικό του» τρίτο μνημόνιο, θα βρει απέναντι του μια έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια και πελώριες κοινωνικές αντιδράσεις.

Το Έκτακτο Συνέδριο μπορεί να υφαρπάξει μια προσωρινή και τραυματική κομματική «νομιμοποίηση» με τη συμβολή κάποιων στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική του ομάδα που πατάνε σε πολλές βάρκες, αλλά δεν θα μπορέσει να νομιμοποιήσει το νέο μνημόνιο στα μάτια του ελληνικού λαού που ψήφισε «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα και διεκδικεί αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη.

Το «ΟΧΙ» δεν συμβαδίζει με μνημόνια, παλιά και νέα. Η δυναμική του πατριωτικού και βαθύτατα λαϊκού «ΟΧΙ» δεν μπορεί να ανακοπεί. Θα συνεχισθεί μέχρι τέλους. Μέχρι την τελική νίκη !...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: