31.7.15

Πραξικοπηματικού τύπου η πολιτική Βαρουφάκη για το Plan B...

Νέα "καρφιά" Φίλη κατά Βαρουφάκη...
Δεν πιστοποιήθηκε η ρήξη στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε στον ΒΗΜΑ FM ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Φίλης, ο οποίος ωστόσο αναγνώρισε την...
ύπαρξη διαφορετικών απόψεων που θα φανεί στην πορεία πως θα μπορέσουν να συνδεθούν.

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν υπήρξε, θα έλεγε κανείς πιστοποίηση ρήξης και τέτοια φαινόμενα, που είχαν στον Τύπο προδιαγραφεί σε σχέση με την πλατφόρμα. Βεβαίως, οι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν και θα δούμε στην πορεία πώς μπορούν να συνδεθούν.
Πράγματι, είμαστε μπροστά σε απαιτήσεις γνωστές, δεν είναι καινούργιες», είπε

Για ενδεχόμενο εκλογών, ο ίδιος υπογράμμισε: «Όμως, αν θέλουμε να μιλάμε με όρους Δημοκρατίας, είναι προφανές ότι, μετά την επιβολή ενός τελεσιγράφου στη χώρα, έχουν διαφοροποιηθεί οι όροι της πολιτικής αντιπαράθεσης κι εξουσιοδότησης. Άλλοι ήταν οι όροι των εκλογών του Ιανουαρίου, άλλοι είναι τώρα. Αν θέλουμε λοιπόν να υπάρξει μια Δημοκρατική τάξη, είναι προφανές, ότι χρειάζεται να υπάρχει μια νέα αφετηρία με λαϊκή νομιμοποίηση».

Όσον αφορά στο σχέδιο Βαρουφάκη, υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να ξυπνήσει ένα πρωί ένας πολίτης και να ακούσει, ότι αλλάζει το νόμισμά του και πιστεύω, ότι η τακτική αυτού του περιβόητου μυστικού σχεδίου, που γενικώς ακούγεται και δεν ήταν πρόταση του κ. Βαρουφάκη, παραπέμπει σε μια αντίληψη, για μας στην Αριστερά το λέω, γιακωβίνικη, σε μια αντίληψη, όπου η πολιτική διεξάγεται, με όρους μυστικότητας, που έχουν το χαρακτήρα, ξανά στο πλαίσιο της Αριστεράς μιλάω πραξικοπηματικού τύπου άσκησης της πολιτικής».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως -κατά την άποψή του- θέμα ειδικού δικαστηρίου, δεν υπάρχει, ενώ σημείωσε ότι ο Βαρουφάκης «δημιουργεί σύγχυση, με αυτά που λέει, στον ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: