6.8.15

Οι ανατροπές στη ρύθμιση των 100 δόσεων...

Fifty-euro notes are seen at the Belgian Central Bank in Brussels December 8, 2011. European Union leaders will discuss proposals for tighter euro zone integration on December 8-9, with the aim of bringing deficits and debt much more strictly into check, a move that may give the European Central Bank room to step up purchases of sovereign bonds and reassure financial markets. REUTERS/Yves Herman (BELGIUM  - Tags: BUSINESS)Μεγάλες ανατροπές στη ρύθμιση των 100 δόσεων φέρνει η συμφωνία με τους δανειστές, καθώς θα υπάρξει αυστηρότερη αντιμετώπιση των οφειλετών που είχαν την οικονομική δυνατότητα και δεν πλήρωναν, ενώ...
ουσιαστικά «επιβραβεύτηκαν» από την υπαγωγή τους στο νέο καθεστώς που ισχύει, πληρώνοντας είτε σημαντικά χαμηλότερα πρόστιμα και προσαυξήσεις είτε πετυχαίνοντας την πλήρη διαγραφή τους.

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζει αφορούν την εισαγωγή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, γεγονός που σημαίνει ότι αυτόματα με την υιοθέτησή τους για αρκετούς οφειλέτες θα μειωθεί ο αριθμός των υπολειπόμενων δόσεων και θα αυξηθεί αντίστοιχα το ποσό της δόσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, επανέλαβε ότι υπάρχουν σκέψεις για τροποποίηση της ρύθμισης με την εισαγωγή συγκεκριμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Επεσήμανε δε χαρακτηριστικά ότι «θα ξαναδούμε κριτήρια σε αυτούς που είχαν αποδεδειγμένα τη δυνατότητα να πληρώσουν» είπε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν κάποιος που έχει 2 εκατ. στην τράπεζα να μπει στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Οι αλλαγές που προωθούνται για τις 100 δόσεις προβλέπουν τα εξής:

-Περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, με στόχο να περιοριστεί ο αριθμός των δόσεων που έχουν επιλέξει φορολογούμενοι - οφειλέτες οι οποίοι διαθέτουν σημαντική περιουσία και εισόδημα

-Επιτόκιο αγοράς 8% - 10%, για όσους έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους με βάση τη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Σήμερα, με βάση τα ισχύοντα, ποσά έως 5.000 ευρώ ρυθμίζονται άτοκα, ενώ το επιτόκιο για μεγαλύτερα ποσά είναι 3%.

-Αυτόματη «αποβολή» από τη ρύθμιση των φορολογουμένων - οφειλετών που δεν εκπληρώνουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: