7.8.15

Αλλάζουν όλα στην ρύθμιση των 100 δόσεων..

Αλλάζουν όλα στην ρύθμιση των 100 δόσεων - Ποιοι είναι οι χαμένοι
Ποιοι είναι οι χαμένοι...
Ριζικές αλλαγές στην ρύθμιση των 100 δόσεων επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών, με τον αναπληρωτή υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη να δηλώνει ότι αυτό θα γίνει με κριτήρια τον...
«ρεαλισμό και την είσπραξη».

Το πιθανότερο είναι ότι αυτό το μέτρο θα... μεταλλαχθεί με τις 100 δόσεις να μειώνονται κατά πολύ, αγγίζοντας τις δώδεκα.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, το συγκεκριμένο μέτρο βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση με την τρόικα, καθώς η ελληνική πλευρά αγωνίζεται να εξακολουθήσει να υπάρχει για εκείνους που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν. 

Ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ ότι δεν θα υπάρξει ξανά ρύθμιση 100 δόσεων, συμπληρώνοντας ότι «ήταν έκτακτο μέτρο, είχε συγκεκριμένη στόχευση και απέδωσε».

Οπως τόνισε : 

Σε κάποιες περιπτώσεις, που υπάρχει δυνατότητα να πληρώσουν λιγότερες από 100 δόσεις, θα εξετάσουμε εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Πρέπει να επανεξετάζουμε τις αποφάσεις με κριτήριο τον ρεαλισμό και την είσπραξη. 

Οι τελευταίες πληροφοριες λένε ότι το υπουργείο σχεδιάζει τριπλή αλλαγή στη ρύθμιση, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Οι αλλαγές θα αφορούν την αύξηση του ισχύοντος επιτοκίου, τη μείωση του αριθμού των δόσεων και τον έλεγχο της συνέπειας του οφειλέτη για τις υπόλοιπες φορολογικές του υποχρεώσεις.

Θα επικεντρωθούν, πιο συγκεκριμένα, κυρίως στην αύξηση του επιτοκίου στο 5%, καθώς το 3% που ισχύει σήμερα για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ θεωρείται προκλητικά χαμηλό, αλλά και στην μείωση στο μισό των δόσεων (από τις 100 στις 50) για όσους οφειλέτες θεωρούνται «έχοντες» με την έρευνα των εισοδηματικών και περουσιακών τους στοιχείων, όπως είχε εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Απαραίτητη προϋπόθεση για να μη χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων θα θεωρείται η πληρωμή τρεχουσών οφειλών ή εναλλακτικά η ένταξή τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Μεγάλοι χαμένοι από την μετάλλαξη του μέτρου, όσοι δεν πρόλαβαν να υπαχθούν στην ρύθμιση λόγω της τραπεζικής αργίας, οι οποίοι αν τελικά το κάνουν όταν εξαγγελθεί ξανά το μέτρο, θα έχουν να εξοφλήσουν σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, μεγαλύτερες δόσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: