11.8.15

Λαπαβίτσας: Συμφωνία είχαμε στις 12 Ιουλίου, τώρα έχουμε μνημόνιο...

... το οποίο θα κληθούμε να ψηφίσουμε...
«Να μην λέμε το μνημόνιο συμφωνία για να αποφεύγουμε την κακιά λέξη», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, λίγη ώρα μετά το deal που επετεύχθη, ανάμεσα στην Αθήνα και τους Θεσμούς.

«Συμφωνία είχαμε στις 21 Ιουλίου, τώρα έχουμε μνημόνια», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο πρωινό του Mega, ενώ έκανε λόγο για...

απίστευτες διαδικασίες τις οποίες υπογράμμισε ότι δεν μπορεί καν να περιγράψει. «Πλέον τα έχουμε δει όλα στις καταστάσεις αυτές», πρόσθεσε.

Εν όψει της ψηφοφορίας της συμφωνίας στη Βουλή, ο  Λαπαβίτσας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θα δούμε τι θα μας κοινοποιηθεί, θα δούμε τι θα λέει, θα δούμε πότε θα προλάβουμε να το διαβάσουμε και θα το αξιολογήσουμε». Τόνισε πάντως ότι δεν θα ψηφίσει κάτι που δεν έχει διαβάσει.


«Εμείς ως βουλευτές γνωρίζαμε ότι υπήρχε μια σειρά προαπαιτουμένων -αυτό συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση- και υποτίθεται ότι το μνημόνιο θα έμπαινε σε διαπραγμάτευση μετά τα προαπαιτούμενα, μετά την 20η Αυγούστου, μετά τα χρήματα που θα παίρναμε για να κάνουμε τις πρώτες πληρωμές. Τώρα έχουμε ένα μνημόνιο το οποίο θα κληθούμε να ψηφίσουμε», πρόσθεσε.


«Εγώ -και άλλοι σαν κι εμένα- έχουμε εκλεγεί σε βάση αντιμνημονιακή. Αυτό ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό ήταν το πρόγραμμά του. Τώρα έρχεται μια σειρά μέτρων εξαιρετικά σκληρών που συνιστούν ένα νέο μνημόνιο στην ίδια λογική με τα μέτρα που κατέστρεψαν την Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια», ανέφερε ο κ. Λαπαβίτσας.


Σε ερώτηση πάντως αν σκοπεύει να παραιτηθεί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι είναι συνεπής προς τους εκλογείς του. Σχετικά με τις εκλογές εκτίμησε πως δεν χρειάζονται τη στιγμή αυτή.


Για το εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λαπαβίτσας εκτίμησε πως πρέπει να λυθεί με την επιστροφή του κόμματος στις Αρχές του και στο πρόγραμμά του. «Έχουμε πρόγραμμα, αυτό θέλει ο ελληνικός λαός, πρέπει να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί», είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: