18.8.15

Ενα ταμείο για όλους έως το τέλος του ‘15

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...

Τη συγχώνευση μέχρι το τέλος του 2015 όλων των Ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα Ταμείο υπό την «ομπρέλα» του ΙΚΑ προβλέπει το νέο Μνημόνιο. Η ενοποίηση φέρνει...
αλλαγές σε εισφορές και παροχές και μειώσεις στις συντάξεις.

Η συγχώνευση των ταμείων

Η συγχώνευση των Ταμείων κύριας ασφάλισης εντάσσεται στο πλαίσιο της καθιέρωσης ενιαίων προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, της εναρμόνισης των εισφορών και παροχών, και της εξάλειψης των όποιων εξαιρέσεων εξακολουθούν να υπάρχουν σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ασφάλισης
Την ενοποίηση των Ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα Ταμείο υπό την «ομπρέλα» του ΙΚΑ μέχρι το τέλος του 2015 προβλέπει το 3ο Μνημόνιο. Θα έχει προηγηθεί η ενοποίηση, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όλων των επικουρικών Ταμείων που είναι ΝΠΔΔ στο ΕΤΕΑ.
Η συγχώνευση των Ταμείων κύριας ασφάλισης εντάσσεται στο πλαίσιο της καθιέρωσης ενιαίων προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, της εναρμόνισης των εισφορών και παροχών, και της εξάλειψης των όποιων εξαιρέσεων εξακολουθούν να υπάρχουν σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ασφάλισης.
Η ενοποίηση θα επιφέρει και περικοπές στις συντάξεις, αφού ο στόχος που τίθεται είναι να εξοικονομηθούν επιπλέον δαπάνες τουλάχιστον 1% του ΑΕΠ (1,8 δισ. ευρώ) το 2016.
  • Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του Εθνους

Δεν υπάρχουν σχόλια: