12.8.15

Συνελήφθησαν οι διακινητές που εγκατέλειψαν 150 πρόσφυγες...

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
...στη Θεσσαλονίκη...
Τρεις αλλοδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα) συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι ως διακινητές των δεκάδων προσφύγων και μεταναστών, που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, σε δύο διαφορετικά σημεία της δυτικής Θεσσαλονίκης. 
Πρόκειται για...
έναν 36χρονο Τούρκο, έναν 38χρονο Ρουμάνο και μία 34χρονη ομοεθνή του, που, σύμφωνα με την Αστυνομία, ανήκουν σε κύκλωμα που δραστηριοποιείται στη διακίνηση αλλοδαπών.
 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά των σχεδόν 150 αλλοδαπών -Σύρων προσφύγων και Ιρακινών μεταναστών- δύο τουριστικά λεωφορεία. 
Άπαντες είχαν επιβιβαστεί στα λεωφορεία από το Ορμένιο Ορεστιάδας, όπου είχαν φτάσει νωρίτερα, περνώντας τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ για τη μεταφορά τους έως τη Θεσσαλονίκη καθένας εξ αυτών είχε καταβάλει νωρίτερα 2.000 ευρώ σε άγνωστο μέλος του κυκλώματος. 
Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν κατηγορούνται ότι οδηγούσαν τα λεωφορεία, ενώ η συγκατηγορούμενή τους φέρεται ότι εκτελούσε χρέη διερμηνέα. Κατά την άφιξή τους στη Θεσσαλονίκη, οι κατηγορούμενοι ως διακινητές εγκατέλειψαν τους αλλοδαπούς στο Ωραιόκαστρο και στην περιοχή του "ΤΙΤΑΝ". Επρόκειτο τελικώς για συνολικά 149 διακινούμενους, ανάμεσά τους και 39 ανήλικοι, που οδηγήθηκαν σε διάφορα αστυνομικά τμήματα της πόλης και σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.
 Η κινητοποίηση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης υπήρξε άμεση και μέσα σε λίγες ώρες εντοπίστηκαν οι φερόμενοι ως δράστες, που συνελήφθησαν σε επιχείρηση επιδιόρθωσης ελαστικών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Κατά την Αστυνομία, οι συλληφθέντες σχεδίαζαν το επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσουν άλλη μία λαθροδιακίνηση με ανάλογο αριθμό αλλοδαπών.
 Στο σημείο της σύλληψης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα δύο λεωφορεία, ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκε το ποσό των 1.200 ευρώ, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, όπως επίσης αποδείξεις διοδίων.

lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: