15.8.15

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Σάο Πάολο...

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επιθέσεις στο Σάο ΠάολοΜια σειρά επιθέσεων οι οποίες διαπράχθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης στο Σάο Πάολο, τη μεγαλούπολη της Βραζιλίας, είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 19 άνθρωποι και...
να τραυματιστούν άλλοι επτά, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες Παρασκευή ο Αλεξάντρ ντε Μοράες, επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της ομώνυμης πολιτείας.



Ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός, πρόσθεσε ο ίδιος. Νωρίτερα χθες, βραζιλιάνικα ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι 23 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε δύο προάστια μέσα σε λιγότερο από δυόμισι ώρες.

Οι επιθέσεις άρχισαν σε ένα μπαρ στο Οζάσκο και συνεχίστηκαν στο γειτονικό προάστιο Μπαρουέρι, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1 του τηλεοπτικού δικτύου Globo.

Οι επιθέσεις έγιναν μέσα σε δυόμισι ώρες σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες στο Οζάσκο. Δύο ακόμη επιθέσεις σημειώθηκαν στο Μπαρουέρι την ίδια ώρα.
Ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της πολιτείας Ντε Μοράες δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι επιθέσεις αυτές ήταν «ασυνήθιστες» και πρόσθεσε ότι δεν είναι σε θέση να πει εάν ήταν συντονισμένες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Globo News μετέδωσε εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας από τη μια επίθεση, στην οποία εικονίζονται μασκοφόροι ένοπλοι να μπαίνουν σε ένα μπαρ και να διατάσσουν πελάτες να σηκώσουν τα χέρια ψηλά πριν τους εκτελέσουν πυροβολώντας σχεδόν εξ επαφής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να πρόκειται για ενέργειες αντιποίνων για τη δολοφονία ενός αστυνομικού, ο δήμαρχος του Οζάσκο, ο Ζόρζι Λάπας, δήλωσε στο Globo News: «Έχουμε δει βίντεο που ενισχύουν αυτή την υπόθεση. Θέλουμε να λάβουμε μέτρα για να αποφύγουμε την επιδείνωση της κατάστασης τις επόμενες ημέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: