9.8.15

Γερμανός Αντικαγκελάριος: Η Μέρκελ μπορεί να ηττηθεί το 2017...

Γερμανός Αντικαγκελάριος: Η Μέρκελ μπορεί να ηττηθεί το 2017Την εκτίμηση ότι στις εκλογές του 2017 η Ανγκελα Μέρκελ μπορεί να ηττηθεί εκφράζει στη "Bild" ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, και αυτό, παρά τα πενιχρά αποτελέσματα του...
σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, του οποίου ηγείται ο ίδιος.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα, ο Γκάμπριελ αναφέρει ότι «σε μια δημοκρατία, ο καθένας είναι δυνατόν να νικηθεί» και πρόσθεσε το SPD θα προτάξει έναν υποψήφιο καγκελάριο και να διεκδικήσει την καγκελαρία».

«Εμείς, οι σοσιαλδημοκράτες θέλουμε να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη», είπε επίσης κατά τη συνέντευξη και πρόσθεσε: «Αυτή την περίοδο αποδεικνύεται η πραγματική αδυναμία των συντηρητικών στα μεγάλα ζητήματα του μέλλοντος: Η διαμάχη για την Ευρώπη μεταξύ Μέρκελ και Σόιμπλε και πολλά άλλα ζητήματα όπως η ενέργεια δείχνουν ότι η Γερμανία χρειάζεται αλλαγές. Ως εκ τούτου, το SPD θα ξεκινήσει το 2017 με ένα πρόγραμμα για το μέλλον της Γερμανίας, πως θα είναι η Γερμανία το 2025».

Με πρωταρχικό στόχο την αύξηση της άμεσης συμμετοχής στο κόμμα, τα μέλη του SPD συζήτησαν σχετικά με τη συμφωνία συνασπισμού με τους χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU). Από τα μέλη θα προκύψει ποιος θα είναι ο υποψήφιος καγκελάριος πριν από τις εκλογές από το SPD. Όλα αυτά θα έχουν επιλυθεί έως το 2016.

Πάντως, ο αντικαγκελάριος άφησε ανοιχτό το θέμα της υποψηφιότητάς του για την καγκελαρία, λέγοντας: «Εκτός από το γεγονός ότι θα ήταν μια μεγάλη τιμή και ευθύνη να είμαι υποψήφιος για ένα τόσο σημαντικό αξίωμα, ωστόσο 2 χρόνια πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, δεν έχει νόημα να φιλοσοφούμε για την υποψηφιότητα. Οι πολίτες της Γερμανίας θέλουν να κάνουμε τη δουλειά μας. Είμαστε εκλεγμένοι για τέσσερα χρόνια, για να κυβερνηθεί η Γερμανία σταθερά και καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: