5.8.15

Πρόστιμα θα «βρέξει» μετά τις 26 Αυγούστου...

Πρόστιμα θα «βρέξει» μετά τις 26 ΑυγούστουΚαταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι η Τετάρτη 26 Αυγούστου. Αυτό υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, όπως επίσης ότι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή της δόσης του φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα είναι η Δευτέρα 31 Αυγούστου.

Σημειώνει ακόμη ότι...
η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν τηρούν βιβλία, ενώ προβλέπεται προσαύξηση φόρου 0,78% στο ποσό του φόρου για κάθε μήνα. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου, μέχρι τώρα έχει υποβληθεί το 70% των φορολογικών δηλώσεων.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 μπορούν να υποβληθούν στην εφορία, ειδικά για το 2014, οι καταστάσεις που προβλέπεται να υποβάλλονται μαζί με την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ.

Οπως διευκρινίζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, «για τη διευκόλυνση των πολιτών κατά την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων και ενόψει της κατάργησης της υποχρέωσης υποβολής εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ, οι καταστάσεις που προβλέπονταν να υποβάλλονται μαζί με την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ (αγορές ή πωλήσεις), εφεξής υποβάλλονται στη φορολογική διοίκηση έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έβδομου μήνα, του επόμενου ημερολογιακού έτους, από το έτος που έληξε η διαχειριστική περίοδος, δηλαδή για το 2014 μέχρι τις 31/07/2015.

Εξαιρετικά, κατά την πρώτη εφαρμογή, δεδομένου ότι η εγκύκλιος εκδόθηκε στις 10/07/2015, δίνεται η δυνατότητα στους υπόχρεους να τις υποβάλλουν έως και τις 30/09/2015».

Δεν υπάρχουν σχόλια: