22.8.15

Έσβηναν ονόματα από τον "Τειρεσία" με ταρίφα 3.000 ευρώ...

Έσβηναν ονόματα από τον Τειρεσία με ταρίφα 3.000 ευρώΤο Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία επιβλήθηκε η ποινή της κάθειρξης των 5 ετών αφενός σε μια αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ που υπηρετούσε στον Πειραιά και αφετέρου σε μια... δικηγόρο των Αθηνών, καθώς οι δύο γυναίκες έναντι του ποσού των 3.000 ευρώ, έσβησαν από την «μαύρη λίστα» του «Τειρεσίας» 13 ονόματα που είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία.

Ειδικότερα, οι δύο γυναίκες καταδικάστηκαν η κάθε μια σε κάθειρξη 5 ετών (μετατρέψιμη η ποινή σε 5 ευρώ την ημέρα), για τα αδικήματα της κακουργηματικής πλαστογραφίας κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια και κατ΄ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, η σύλληψη του σχεδίου έγινε από την δικηγόρο. Η αρχιφύλακας η οποία υπηρετούσε σε υπηρεσία της ΕΛΑΣ στον Πειραιά θεωρούσε το δήθεν γνήσιο των υπογραφών 13 ατόμων που είχαν δυσμενή οικονομικά στοιχεία στον «Τειρεσία».

Η δικηγόρος και η αρχιφύλακας από τον Αύγουστο του 2001 έως τον Σεπτέμβριο του 2003, «εξυπηρέτησαν» 13 άτομα και έλαβαν από τον καθένα το ποσό των 3.000 ευρώ (συνολικά 39.000 ευρώ). Τα 13 αυτά άτομα είχαν προβλήματα λόγω ανεξόφλητων συναλλαγματικών και επιταγών, ενώ σε βάρος άλλων είχαν εκδοθεί διαταγές πληρωμών.

Οι δύο γυναίκες συνέτασσαν και πλαστογραφούσαν υπεύθυνες δηλώσεις του νόμου 1599/1986, ότι τα ποσά που όφειλαν οι 13 είχαν εξοφληθεί. Το γνήσιο των υπογραφών το θεωρούσε η αρχιφύλακας είτε με την πλαστογραφία της υπογραφής συναδέλφου της είτε με την δική της υπογραφή, θέτοντας επάνω στις δηλώσεις και τις σχετικές σφραγίδες της ΕΛΑΣ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο «Τειρεσίας» να διαγράψει από την «μαύρη λίστα» του τα ονόματα των 13 ατόμων.

 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: