19.8.15

Στους 37 βαθμούς ο υδράργυρος...

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ωστόσο τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα...
ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού: 

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από αργά το βράδυ στο βορειοανατολικά Ιονίου νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και κυρίως τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 5 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: