17.8.15

Μηταφίδης: Η ΕΡΤ 3 δεν πρέπει να καταντήσει αποπαίδι της ΕΡΤ...

Για το σχέδιο του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της ΕΡΤ μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, το οποίο χαρακτηρίζει ως «ένα "κοστούμι" κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του...
υδροκέφαλου κέντρου με τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια για ακόμη μια φορά στο περιθώριο!».  «Η ΕΡΤ 3 δεν πρέπει να καταντήσει αποπαίδι της ΕΡΤ» τονίζει χαρακτηριστικά.

«Το εν λόγω σχέδιο προχωρεί στην ουσιαστική κατάργηση της προβλεπόμενης από το νόμο Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3, απογυμνώνει από τις αρμοδιότητές της τη Γενική Διεύθυνση στη Θεσσαλονίκη, μετατρέποντάς την σε φτωχό συγγενή της ΕΡΤ, καθώς θα πρέπει να αναφέρεται στην Αθήνα ακόμη και για φωτοτυπικό χαρτί!» επισημαίνει ο βουλευτής.

Υπέρ της αυτοτέλειας της ΕΡΤ 3 τάσσεται και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ το οποίο εκφράζει επιφυλάξεις για το σχέδιο εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της ΕΡΤ Α.Ε. Με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη υπογραμμίζει: «Τόσο στο πνεύμα του νομοθετήματος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση όσο και στις δεσμεύσεις των αρμόδιων υπουργών σε διαδοχικές διαβουλεύσεις, η διοικητική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3 αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς, ενώ ήταν κοινή η αντίληψη όλων ότι πρέπει να αποτραπεί η επιβολή αθηνοκεντρικού μοντέλου λειτουργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: