4.8.15

Με πτώση -5% άνοιξε το Χρηματιστήριο...

Με πτώση -5% άνοιξε το ΧρηματιστήριοΜε νέα πτώση της τάξης του -5% άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη αν και στο πρώτο λεπτό της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έδειξε οριακά κέρδη της τάξης του...
0,13%.

Την ίδια ώρα ωστόσο σε limit down βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές καθώς μόνο οι πωλητές είναι παρόντες. Στην Eurobank στα 0,07 ευρώ με 51 εκατ. μετοχές προς πώληση, στα 0,196 ευρώ η Πειραιώς με 58 εκατ. μετοχές. Μόλις 5 εκατ. μετοχές στην Εθνική στα 0,588 ευρώ. Πωλητές και στην Alpha bank στα 0,159 ευρώ.

Ξένοι διαχειριστές αναμένουν ακόμη 2-3 ημέρες έντονης μεταβλητότητας μέχρι να εμφανιστούν αγοραστές και να ικανοποιούνται οι πωλητές. Η χθεσινή, όμως, «αιματοχυσία» του ελληνικού χρηματιστηρίου με πτώση (16,23%) μεγαλύτερη και απο εκείνη του διεθνούς κράχ το 1987, ξεκίνησε απο τις τις τραπεζικές μετοχές που ξεπουλήθηκαν στο -30%, αφήνοντας όμως 511 εκατ. τεμάχια ανεκτέλεστες εντολές. 

Οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύονται την ελληνική κυβέρνηση ότι θα φέρει εις πέρας τις μεταρρυθμίσεις και πετούν τις τραπεζικές μετοχές σαν «χειροβομβίδες» φοβούμενοι την πλήρη εξαϋλωση (αραίωση της αξίας ή Dilution) εν όψει των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου που θα ακολουθήσουν μετά τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: