14.8.15

Δάνειο-γέφυρα 6,04 δισ. έχει ετοιμάσει η Κομισιόν για την Ελλάδα...

Reuters: Δάνειο-γέφυρα 6,04 δισ. έχει ετοιμάσει η Κομισιόν για την Ελλάδα...λέει το "Reuters"...
Aμεσως μετά τη ψήφιση του τρίτου μνημονίου από την Ελληνική βουλή, το πρακτορείο "Reuters", επικαλούμενο έγγραφο της ΕΕ που έχει δει, μετέδωσε ,πως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ετοιμάσει ένα δάνειο-γέφυρα άλλων 6,04 δισ. ευρώ για την χρηματοδότηση της χώρα μας.
Σύμφωνα με...
το πρακτορείο τα χρήματα αυτά θα δοθούν στην Ελλάδα σε περίπτωση που δεν ετοιμαστεί τελικά έγκαιρα το σχεδιαζόμενο τρίτο πακέτο διάσωσης της χώρας.

Όπως αναφέρει το Reuters, περίπου 4,4 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή δόσεων προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, ενώ 1,67 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν ώστε να μην υποστούν ζημιές χώρες εκτός της Ευρωζώνης.

Ανάλογες πληροφορίες μετέδωσε πριν από μερικές ώρες και η γερμανική εφημερίδα «Bild» η οποία σε νέο δημοσίευμά της ανέφερε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να λάβει βοήθεια ύψους 6 δισ. ευρώ στο πλαίσιο ενός δανείου-γέφυρα, αν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν καταλήξουν σε συμφωνία για το τρίτο πακέτο διάσωσης προς την Ελλάδα την Παρασκευή.

Επικαλούμενη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Bild τόνιζε, μάλιστα, ότι το δάνειο αυτό θα είχε εφαρμογή για μέγιστο χρονικό διάστημα τριών μηνών, ενώ μεταξύ άλλων στο άρθρο της εφημερίδας γινόταν αναφορά και στη στάση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ο οποίος τάχθηκε ενάντια σε μια τέτοια μορφή χρηματοδότησης.

Σημειώνεται ότι και το Βερολίνο προτείνει ένα δάνειο-γέφυρα για την Ελλάδα, με τον Γερμανό Βόλφγκανγ Σόιμπλε να επιμένει στη «σκληρή» γραμμή, παρά το γεγονός ότι Θεσμοί και Ελλάδα κατέληξαν σε συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: