25.8.15

Φλαμπουράρης: Δεν θα πάμε ξανά σε εκλογές...

Θα θέλαμε να έχουμε την πλειοψηφία στη Βουλή, αυτό θα επιδιώξουμε. Από εκεί και πέρα, οποιοδήποτε θέμα συνεργασίας προκύψει, καθώς δεν...
μπορούμε να πάμε ξανά σε εκλογές, θα υπάρξει δυνατότητα συνεργασιών, που θα επιτρέψουν στο πρόγραμμά μας να υλοποιηθεί, τόνισε το βράδυ της Τρίτης ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέκος Φλαμπουράρης. Η συνεργασία μας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες πέτυχε, οπότε το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας μαζί τους είναι ανοιχτό, αλλά θα το συζητήσουμε αυτό το βράδυ των εκλογών, καθώς το πολιτικό σκηνικό είναι ανοιχτό, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει σύγκρουση κατά μέτωπον, γιατί από εμάς δεν έχετε ακούσει καμία βαριά κουβέντα και δεν πρόκειται να ακούσετε, εξήγησε και εκτίμησε ότι «ούτε η άλλη πλευρά θα συνεχίσει τις επιθέσεις, θα συνέλθει και θα σταματήσει αυτήν την πολεμική».

Όσον αφορά στο αν και πόσο θα κοστίσει στο ΣΥΡΙΖΑ η αποχώρηση των στελεχών αυτών, ο κύριος Φλαμπουράρης είπε: «Θα φανεί στις κάλπες το πόσο θα μας κοστίσει, εμείς εκτιμούμε ότι αυτό που θέλει ο κόσμος, κυβέρνηση πολιτικής σταθερότητας που θα προχωρήσει αξιοποιώντας την συμφωνία που επιτεύχθει, ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο μπορεί να το δώσει, ώστε να βελτιωθεί η θέση εκείνων που θίγονται μέχρι σήμερα, της νεολαίας, των ανέργων, και άλλων ομάδων».

Θα εφαρμόσουμε την συμφωνία που έχουμε υπογράψει, ταυτόχρονα όμως θα πάρουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα περιορίσουν τις επώδυνες συνέπειες στα στρώματα που θίγονται, επεσήμανε ο κύριος Φλαμπουράρης.

Ως παράδειγμα ο κύριος Φλαμπουράρης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει «τα 3 εκατ. στρέμματα αγροτικών εκτάσεων που ανήκουν στο Δημόσιο να διανεμηθούν στους αγρότες και να αυξήσουν έτσι το εισόδημά τους». Όσον αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρόσθεσε, «θα επιδιώξουμε να ενισχυθεί ο δανεισμός των μικρών επιχειρήσεων ώστε να προχωρήσουν σε προσλήψεις και να μειωθεί η ανεργία».

Ούτε καν περνάει από το μυαλό μας να μην είμαστε πρώτο κόμμα, εξέφρασε την βεβαιότητα εκλογικής νίκης ο κύριος Φλαμπουράρης, που πάντως πρόσθεσε πως «δεν μιλάει ποτέ για αυτοδυναμία» και επίσης ξεκαθάρισε πως «δεν είναι δυνατόν ως αντιπολίτευση να μην στηρίξουμε κάτι που εμείς έχουμε φέρει».

Αν επιλέγαμε τη χρεοκοπία, οι συνέπειες θα ήταν πολύ χειρότερες για όλον τον κόσμο, επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας.

«Δεν φυλλορροεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και ο γραμματέας του κόμματος που αποχώρησε από τη θέση του, τόνισε πως παραμένει στο κόμμα να δώσει τη μάχη και πιστεύω πως έχει τιμιότητα και ντομπροσύνη και θα το κάνει ο Τάσος, εντάξει, δεν ήθελε να το κάνει από αυτή τη θέση» σχολίασε ο κύριος Φλαμπουράρης για την ηχηρή αποχώρηση του Τάσου Κορωνάκη από τη θέση του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύριος Φλαμπουράρης επιτέθηκε και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας πως «πρέπει να κρατηθούμε» γιατί αν συνεχίσουμε έτσι, το πολιτικό σύστημα θα χάσει κάθε αξιοπιστία στον ελληνικό λαό, τονίζοντας παράλληλα πως δεν οφείλει η κυβέρνηση κανένα ευχαριστώ στην αντιπολίτευση. «Δεν στήριξαν την κυβέρνηση», είπε, «οι ίδιοι το έλεγαν, κι έλεγαν πως στήριξαν την Ελλάδα». «Εμείς δεν κάναμε απολύσεις οριζόντιες και περικοπές», επισήμανε για να στηρίξει το επιχείρημά του πως η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ήταν σωστή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: