28.8.15

Λαφαζάνης: Τα μνημόνια οδηγούν τους συνταξιούχους στον Καιάδα...

Λαφαζάνης: Τα μνημόνια οδηγούν τους συνταξιούχους στον ΚαιάδαΤα μνημόνια οδηγούν τους συνταξιούχους στον Καιάδα, ανεφερε σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή τις νέες μειώσεις στις συντάξεις.
Σε...
δήλωσή του, ο επικεφαλής της  "Λαϊκής Ενότητας" ειπε ότι μόλις ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας και το 3ο μνημόνιο «δείχνει τα κοφτερά δόντια του».

Σύμφωνα με τον Λαφαζάνη, οι συνταξιούχοι σήμερα είδαν να παίρνουν μειωμένες τις συντάξεις τους λόγω αυξημένων εισφορών στον ΕΟΠΥΥ, ενώ μειωμένες τόσο οι κύριες όσο και οι επικουρικές συντάξεις. 

Ο  Λαφαζάνης κάνει λόγο για ένα μέτρο εξόντωσης των ήδη συρρικνωμένων συντάξεων πείνας και εξαθλίωσης, τονίζοντας πως μόνο από αυτό, οι συνταξιούχοι θα χάνουν κάθε χρόνο 850 εκατ. Ευρώ, ένα « ιλιγγιώδες» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- ποσό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη έπονται επτά ακόμα μέτρα περικοπής των συντάξεων, με πρώτα απ’ όλα τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, τα οποία θα κοστίσουν στον κόσμο των συνταξιούχων 2 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, «ένα απίστευτο ιλιγγιώδες ποσό».

«Μιλάμε για τον πρόωρο "θάνατο" του συνταξιουχικού κόσμου. Είναι αθλιότητα, είναι ντροπή, είναι όνειδος να οδηγούμε στον καιάδα τους απόμαχους της δουλειάς», ανέφερε, σημειώνοντας πως ο εναπομείνας  μνημονιακός  ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, «εξοντώνουν  καθημερινά, με τα μνημόνια και με το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν, τον ελληνικό λαό».

Κατά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η μόνη ελπίδα σήμερα ενόψει και των εκλογών για να δούμε μία νέα προοπτική για τη χώρα είναι με ισχυρή Λαϊκή Ενότητα.

«Θα ακυρώσουμε τα μνημόνια, θα ακυρώσουμε τη λιτότητα και την εθνική υποτέλεια. Η χώρα μας θα μπει σε μία νέα προοδευτική και αναπτυξιακή τροχιά», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: