9.8.15

«Μας έσφαξε και σκότωσε την μάνα μου, βοήθεια παρακαλώ»...

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ο 30χρονος στρατιωτικός που τραυματίστηκε βαρύτατα από το μαχαίρι με το οποίο ο πατέρας του είχε κατασφάξει νωρίτερα τη σύζυγό του. 
Στην Ασφάλεια, όπου κρατείται ο 60χρονος δράστης αρνείται πεισματικά ότι αυτός σκότωσε την 57χρονη σύζυγό του και...
τραυμάτισε το γιο τους παρ’ όλο που τα ρούχα του ήταν γεμάτα αίματα και είχε ακόμη μαζί του το φονικό μαχαίρι. «Εγώ δεν ξέρω τίποτα, απλά τσακώθηκα με τον γιο μου», φέρεται να υποστήριξε ο δράστης στους αστυνομικούς.

Ο συζυγοκτόνος το έβαλε στα πόδια μετά την φρικτή πράξη του, αλλά εντοπίστηκε μετά από εκτενείς αναζητήσεις από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην είσοδο του Νέου Λιμένα Πατρών όπου συνελήφθη.

Οι λεπτομέρειες της οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στα Κρύα Ιτεών της Πάτρας, θυμίζουν «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». Ο 60χρονος οικοδόμος φέρεται να αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα και είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Συχνά, μάλιστα, οι έντονοι καυγάδες με την άτυχη σύζυγό του -που εργαζόταν στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα- έφταναν στον άγριο ξυλοδαρμό της.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ένας ακόμη διαπληκτισμός έμελλε να είναι μοιραίος για την άτυχη γυναίκα. Ο 60χρονος επιτέθηκε με ένα μαχαίρι στην 57χρονη σύζυγό του και την χτύπησε πολλές φορές με αυτό στο στήθος, τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Αμέσως μετά, όρμησε με το ίδιο μαχαίρι και στον 30χρονο γιο του που κοιμόταν ανυποψίαστος σε άλλο δωμάτιο και δεν είχε ακούσει τι συνέβη στη μητέρα του. Τον τραυμάτισε και αυτόν στο θώρακα και τράπηκε σε φυγή. 

Ο 30χρονος στρατιωτικός παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος, αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Όμως, η σοβαρότητα των τραυμάτων του ανάγκασε τους γιατρούς να διατάξουν την διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ο πρωταγωνιστής της τραγωδίας κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών όπου σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. Οι Αρχές αναζητούν ακόμα το όπλο του εγκλήματος.


Συγκλονίζει ο 30χρονος γιος: «Μας έσφαξε και σκότωσε την μάνα μου, βοήθεια παρακαλώ»


«Μας έσφαξε και σκότωσε την μάνα μου, βοήθεια παρακαλώ». Είναι τα συγκλονιστικά λόγια που κατάφερε να πει ο 30χρονος γιος με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει.

«Βοήθεια, βοήθεια, μας σκότωσε» φώναζε στα σκαλοπάτια του σπιτιού του, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Μιλώντας στο protothema.gr μια γειτόνισσα της οικογένειας, είπε ότι είδε τον 60χρονο δράστη να φεύγει και τον ρώτησε τι είχε συμβεί. Εκείνος φανερά ταραγμένος της απάντησε: «Κλέφτες, κλέφτες στο σπίτι» και έφυγε τρέχοντας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, ο δράστης δέχτηκε και δεύτερη ερώτηση από άλλον γείτονα. «Τι έγινε στο σπίτι σου Ανδρέα;» ρωτήθηκε ο 60χρονος και επανέλαβε: «Μπήκαν και με έδειραν, κλέφτες».

Στη συνέχεια εμφανίστηκε στα σκαλοπάτια του σπιτιού του ο 30χρονος γιος αιμόφυρτος, ζητώντας βοήθεια. Από το μπαλκόνι της μια γειτόνισσα τον είδε και αμέσως ειδοποίησε το 166 και την αστυνομία. Η ίδια, ανέφερε στο protothema.gr πως ο νεαρός είχε ακόμα τις αισθήσεις του και ζητούσε βοήθεια πλημμυρισμένος από το αίμα του. «Μας έσφαξε, την μάνα μου την σκότωσε, βοήθεια παρακαλώ» τής είπε ο 30χρονος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: