17.8.15

Στη γραμμή Σόιμπλε για το χρέος η Φινλανδία...

Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ευρωσκεπτικιστή υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας, Τίμο Σόινι, ο οποίος επικαλούμενος και τη θέση της Γερμανίας υποστήριξε πως...
κούρεμα του χρέους αποκλείεται.

Σύμφωνα με τον Τίμο Σόινι, η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί πονοκέφαλο για την Ευρώπη και το πρόβλημα του χρέους της «θα είναι μπροστά μας για δεκαετίες, εάν η Ευρωζώνη μείνει ενωμένη». Σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση YLE, είπε πως «μια απόλυτη μείωση του χρέους νομίζω ότι αποκλείεται, η Γερμανία είναι επίσης κατά… Σε άλλα θέματα (περιόδους αποπληρωμής, επιτόκια) πρέπει να διαπραγματευθούμε».

Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης πως «η συμμετοχή του ΔΝΤ θα ενισχύσει τη γνώση για το πακέτο, ώστε τα προγράμματα να υλοποιούνται στην πραγματικότητα από την Ελλάδα».

Το φινλανδικό κοινοβούλιο έχει εγκρίνει τη συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα. Ωστόσο, το εθνικιστικό κόμμα των Φινλανδών του Σόινι, αν και αντίθετο σε προγράμματα διάσωσης, αναγκάστηκε να στηρίξει τη νέα συμφωνία με την Ελλάδα για να μπορέσει να διατηρήσει τη θέση του στην κυβέρνηση συνασπισμού, στην οποία μετέχει από τον Μάιο.

«Θεωρώ ακόμη ότι η πολιτική διασώσεων είναι κακή πολιτική… Αλλά στην πολιτική πρέπει να παίρνει κανείς δυσάρεστες αποφάσεις», δήλωσε ο Σόινι σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: