13.8.15

Άνω-κάτω η Βουλή με τροπολογίες για συντάξεις και υπερχρεωμένα νοικοκυριά...

Κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή...

Κωνσταντοπούλου προς Φίλη: 
Με έχεις ταυτίσει με τη ΧΑ, μου έχεις πει ότι «θα με τελειώσετε»
-Ο Μάρδας είναι "δοτός υπουργός"...
 Θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή, στις αρμόδιες Επιτροπές, προκάλεσαν δύο κυβερνητικές τροπολογίες που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή.
Η μία αφορά το νόμο Κατσέλη και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και...
η άλλη προβλέπει τη μείωση της κατώτατης σύνταξης από τα 486 ευρώ που είναι σήμερα.

Οι τροπολογίες προκάλεσαν την αντίδραση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, που ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «τώρα ήρθαν αυτές οι ογκωδέστατες τροπολογίες, πάνω από 100 σελίδες, που αφορούν σε τόσο σημαντικά ζητήματα. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στη Βουλή, Η Βουλή δεν είναι εκδοτήριο παραγγελιών του κυρίου Σόιμπλε».


Η κυρία Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, χαρακτηρίζοντάς τον «δοτό υπουργό» και όχι «εκλεγμένο» και κατηγορώντας τον πως με αυτό τον τρόπο «επιτρέπετε να ευτελίζουν με αυτόν τον τρόπο ένα κόμμα που γνήσια αγωνίστηκε και υπερασπίστηκε δομές και αξίες».

«Γιατί επιτρέπετε να ευτελίζουν με αυτόν τον τρόπο ένα κόμμα που γνήσια αγωνίστηκε και υπερασπίστηκε δομές και αξίες» συνέχισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, απευθυνόμενη προς τα μέλη της κυβέρνησης.


«Δεν είναι δικαίωμά σας να επιτρέπετε να εμφανίζονται ως δικαιωμένοι ο κ. Βρούτσης, ο κ. Χατζηδάκης, ο κ. Γεωργιάδης. Κύριε Μάρδα δικαιώνετε όλους αυτούς που παρουσιάζουν ως μόνη λύση την ακροδεξιά και τον φασισμό» συμπλήρωσε η κυρια Κωνσταντοπούλου. Ακολούθησε η οργισμένη αντίδραση των κυρίων Γεωργιάδη και Χατζηδάκη.


Από την πλευρά του, ο κ. Μάρδας απάντησε ότι «είτε δοτός είτε αιρετός κάποιος έχει δώσει τον ίδιο όρκο».


Τελικά, δεν υπήρξε ψηφοφορία για τις τροπολογίες και παραπέμφθηκαν στην Ολομέλεια...


Ζωή σε Φίλη: Με έχεις ταυτίσει με τη ΧΑ, μου έχεις πει ότι «θα με τελειώσετε»

"Όσοι βγαίνουν στα κεραμίδια και λένε ότι ότι είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους δεν είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους", ηταν η απάντηση  του Νικου Φίλη , με αφορμή τις "χυδαιότητες", όπως είπε,  που εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής.  

«Με είχατε ταυτίσει με τη Χρυσή Αυγή», είχε πει νωρίτερα η πρόεδρος της Βουλής. «Μου έχετε πει ότι θα με τελειώσετε» δήλωσε απευθυνόμενη στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. 


«Οι σύντροφοι, αν μπορώ να τους πω έτσι, έχουν δώσει μάχες για την αντισυνταγματικότητα», είπε η πρόεδρος νωρίτερα. «Δεν ξέρω ποιος σας συμβούλεψε για αυτά που διαβάστηκαν, δεν γίνονται να έρθουν περικοπές συντάξεων με τροπολογία, ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πάρει τέτοια θέση». Απαντώντας προσωπικά στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είπε: Σας ενόχλησε η αναφορά κύριε Φίλη για τον φασισμό, που τόσο καιρό η  στοχοποίηση που δέχομαι κ. Φίλη με τη σύμπραξή σας δεν είναι αυτοματοποίηση. Με είχατε ταυτίσει με τη Χρυσή Αυγή - Μου έχετε πει ότι θα με τελειώσετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: