25.8.15

ΔΗΜΑΡ: Αντιδρούν στη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ...

Στην πρόταση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αντιδρούν τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, που εκτιμώντας πως κάτι τέτοιο αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές και αξίες της ΔΗΜΑΡ, ζητούν την άμεση...
σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, για να ληφθούν συλλογικά οι σχετικές αποφάσεις. 

Οι υπογράφοντες την κοινή δήλωση Δημήτρης Λουκάς, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης και Χρήστος Πετράκος, ζητούν η ΚΕ να συγκληθεί το αργότερο ως το Σάββατο, αλλά και αμέσως μετά να επικυρωθεί η τελική εκλογική τακτική από το διαρκές συνέδριο της ΔΗΜΑΡ. 

Στη δήλωσή τους, άλλωστε, εκτιμούν ότι μετά την επίδειξη υπεύθυνης στάσης από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εξέλιπαν οι υπαρκτοί άλλοτε λόγοι που οδήγησαν στη διάσπαση του Συνασπισμού πριν από τρία χρόνια. 

Ολόκληρη η δήλωση των τριών στελεχών έχει ως εξής: 

Η συμφωνία με τους εταίρους σηματοδότησε την υπεύθυνη στάση της ηγεσίας του ΣυΡιΖα απέναντι στην χώρα και στην εθνική ευθύνη διακυβέρνησης από την αριστερά, απέδειξε ότι αποτελεί στρατηγική της επιλογή, η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. 

Ταυτόχρονα αποτελεί και νίκη της πολιτικής έναντι της οικονομίας ως αυτονομημένου παράγοντα και επικυρίαρχου των Ευρωπαϊκών εξελίξεων. 

Το όραμα πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης εξακολουθεί, παρά τα τεράστια προβλήματα, να εμπνέει ακόμα πολιτικά και κοινωνικά κινήματα.

Η εξέλιξη αυτή αφενός κατέστησε εκ των πραγμάτων ξεπερασμένους τους ιστορικούς-πολιτικούς λόγους που οδήγησαν στη διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και τη δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς, αφετέρου έδειξε ότι οι λόγοι της διάσπασης ήταν υπαρκτοί και ουσιαστικοί. 

Σήμερα τίθεται υπό νέους όρους η ανασύνθεση και η ενότητα της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς και η συμβολή της στην εθνική προσπάθεια διεξόδου από την κρίση. Για να είναι αποτελεσματική όμως, οφείλει να παραμείνει σταθερά αταλάντευτη στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, των αξιών της Αριστεράς και να ενσωματώσει ως δομικό στοιχείο της πολιτικής της πρακτικής την ρήξη με την Ελλάδα των τελευταίων σαράντα χρόνων. 

Η πρόταση της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ για εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αντίκειται στις βασικές ιδρυτικές αρχές και τις αξίες της Δημοκρατικής Αριστεράς και δηλώνουμε την κατηγορηματική διαφωνία μας.

Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής το αργότερο μέχρι το Σάββατο και αμέσως μετά η επικύρωση της τελικής εκλογικής τακτικής από το διαρκές συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς σύμφωνα με τις σαφείς διατάξεις του καταστατικού.

Τα μέλη της ΕΕ
ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: