11.8.15

Σε ετοιμότητα η Νέα Δημοκρατία...



Σε πλήρη ετοιμότητα, έναντι κάθε ενδεχομένου, θέτει τη Νέα Δημοκρατία ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ήδη οι βουλευτές του κόμματος έχουν ενημερωθεί προκειμένου να...
βγάλουν εισιτήρια και να βρίσκονται το αργότερο απόψε στην Αθήνα.
Ο κ. Μεϊμαράκης είναι αποφασισμένος να περάσει την απόφαση του κόμματος, ενόψει του τρίτου μνημονίου που έρχεται στη Βουλή, από το σύνολο σχεδόν των κομματικών οργάνων προκειμένου να αποκτήσει τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση και, κυρίως, να δεσμεύσει σε αυτή στελέχη που τυχόν θα διαφωνήσουν. 
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που έχει λάβει, δημοσίως, σαφή θέση υπέρ της ανάγκης έγκρισης της συμφωνίας από τη Βουλή, αναμένεται να συγκαλέσει διαδοχικά το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, με τη συμμετοχή και των τομεαρχών, θα συμμετάσχει ο ίδιος στη συνεδρίαση των βουλευτών και των εισηγητών της Ν.Δ. στις διαρκείς επιτροπές της Βουλής που θα αναλάβουν την επεξεργασία του σχεδίου της συμφωνίας ενώ, πριν τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για να λάβει τις τελικές αποφάσεις. 
Δεδομένου ότι η πλειοψηφία του κόμματος βρίσκεται σαφώς υπέρ της στήριξης της συμφωνίας (σ.σ. άλλωστε θα ήταν δύσκολο για τους νεοδημοκράτες να ταυτιστούν με τους λαφαζανικούς του ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή), ο κ. Μεϊμαράκης εκτιμά ότι η απόφαση θα είναι συντριπτική και οι όποιες αντιδράσεις (δεν εκτιμώνται πάνω από 4 – 5) θα περιοριστούν. 
Αγκάθι, μεταξύ πολλών, αποτελεί η φορολόγηση των αγροτών, εφόσον αυτή περιλαμβάνεται στο σχέδιο, όπου και συγκεντρώνονται οι αντιδράσεις πολλών βουλευτών της περιφέρειας. Εφόσον υπάρξει, τελικά, διαφορετική φορολογική μεταχείριση των κατ' επάγγελμα αγροτών, ο κ. Μεϊμαράκης, που σήμερα συναντάται με την Εθνική Επιτροπή Αγροτών, πιθανότατα θα εισηγηθεί την υπερψήφισή της. Σε διαφορετική περίπτωση, και εφόσον η Ν.Δ. καταγγείλει εκ νέου ότι όλα τα μέτρα έχουν την «υπογραφή Τσίπρα – Καμμένου», η τελική στάση του κόμματος θα κριθεί, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο της αποχής. 
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μεϊμαράκης θα χρησιμοποιήσει την κοινοβουλευτική μάχη για τη συμφωνία προκειμένου να εκθέσει τα σχέδια του Πρωθυπουργού για εκλογές. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα υποστηρίξει ότι ενδεχόμενη προσφυγή στις εκλογές θα συνιστά προσπάθεια «απόδρασης» για τον Πρωθυπουργό και θα ζητήσει να παραμείνει προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος, τουλάχιστον μέχρι την πρώτη αξιολόγηση στα τέλη του φθινοπώρου...
 Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: