19.8.15

ΠΑΣΟΚ για προσφυγικό: Η κυβέρνηση ασκεί χαζοχαρούμενη πολιτική...

Βολές κατά της κυβέρνησης για έλλειψη σχεδίου και μη εφαρμογή της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με το προσφυγικό εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη. Ο αρμόδιος εκπρόσωπος του...
κόμματος Παύλος Χρηστίδης έκανε λόγο για «χαζοχαρούμενη πολιτική» και «αποφάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα».

Αναλυτικότερα η δήλωσε του κ. Χρηστίδη έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί ότι στο προσφυγικό διαχειρίζεται συνθήκες έκτακτης ανάγκης που αφορούν πρόσφυγες. Υπάρχει εθνική και κοινοτική νομοθεσία που επιδεικτικά αγνοεί.  Η συμπεριφορά της απέναντι στους πρόσφυγες αλλά και τους έλληνες πολίτες προσβάλλει την αξιοπρέπεια της χώρας.

Η απραξία, που κατά καιρούς διανθίστηκε με κάθε είδους  ευφυολογήματα, καταγγέλλεται σε όλους τους τόνους ακόμη και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

H κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου με αδιαφανείς διαδικασίες λαμβάνει αποφάσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα που καταρρακώνουν ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας μας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους και τους διεθνείς οργανισμούς.

Αντί να πατάξει τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών ασκεί χαζοχαρούμενη πολιτική σε βάρος της ασφάλειας των προσφύγων και της κοινωνικής συνοχής.

Το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμη είναι να αναθέσει το συντονισμό της μεταναστευτικής πολιτικής στον Αν. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη. 

Η τελευταία απόφαση περί μεταφοράς των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη δεν δημιουργεί απλώς ανησυχία δημιουργεί θλίψη για την κατάντια της χώρας.

Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, στους μετανάστες της Θεσσαλονίκης, επτά μήνες λάθη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: