21.8.15

To EAM και οι εκπλήξεις...



Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με τουλάχιστον 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταστρώνουν τα σχέδια τους για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Η πιθανότερη ονομασία του κόμματος της Αριστερής πλατφόρμας είναι Ενιαίο Αντιμνημονιακό Μέτωπο (ΕΑΜ) χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και οι εκπλήξεις. 
«Η...
 Αριστερή Πλατφόρμα θα συμβάλλει άμεσα στη συγκρότηση ενός πλατιού, αντιμνημονιακού, προοδευτικού, δημοκρατικού μετώπου που θα κατέλθει αποφασιστικά στις εκλογές για να επιβάλλει την ακύρωση όλων των μνημονίων. Να προωθήσει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Να υπερασπίσει το αγωνιστικό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. Να ακυρώσει τη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της Ελλάδας. Να βάλει τη χώρα σε ένα καινούργιο δρόμο εθνικής ανεξαρτησίας, κυριαρχίας, διεξόδου, ανόρθωσης και νέας προοδευτικής πορείας», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 
Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή αποφασίστηκε να γίνει κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις εκείνες που τάσσονται υπέρ της κατάργησης των μνημονίων. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πιθανότατα θα μετέχει στον νέο πολιτικό φορέα, ενώ δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο για τον Γιάνη Βαρουφάκη. 
«Οι εκλογές εξπρές που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας γίνονται για να βάλει ταφόπετρα στο περήφανο «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος. Για να βάλει ταφόπετρα στους αντιμνημονιακούς αγώνες και τις αντιμνημονιακές προσδοκίες του λαού. Οι εκλογές εξπρές γίνονται Αυγουστιάτικα όχι μόνο για να πεταχτούν στα σκουπίδια οι αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για να ζητηθεί από τον ελληνικό λαό να βάλει θηλιά στο λαιμό του και να εγκρίνει ένα νέο μνημόνιο, ψηφίζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα ή τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΟΤΑΜΙ που συνιστούν τα κόμματα της νέας μνημονιακής συναίνεσης».
Σειρά τις επόμενες ώρες αναμένεται να πάρουν οι παραιτήσεις βουλευτών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η αρχή με τον Αλέκο Καλύβη που αποχώρησε από την πολιτική γραμματεία του κόμματος. 

Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: