27.8.15

Τραγωδία με πρόσφυγες στην Αυστρία...

Δεκάδες πτώματα προσφύγων ανακάλυψαν οι αρχές σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στην Αυστρία
Τους εγκατέλειψαν μέσα σε φορτηγό (ΦΩΤΟ)...
Δεκάδες πρόσφυγες, μεταξύ αυτών και παιδιά, βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία μέσα σε ένα σταθμευμένο φορτηγό στην ανατολική Αυστρία, σύμφωνα με αυστριακά δημοσιεύματα την Πέμπτη. 
Οπως...
αναφέρει η εφημερίδα Krone, οι σοροί βρέθηκαν το πρωί στον αυτοκινητόδρομο Α4 της Αυστρίας μεταξύ Neusiedl και Parndorf. Το φορτηγό είχε εγκαταλειφθεί σε πάρκινγκ στον δρόμο κοντά στο Parndorf, γράφει ο Guardian.     
    Εργαζόμενοι στην εθνική οδό εντόπισαν το φορτηγό και ειδοποίησαν την αστυνομία, για να κάνουν στη συνέχεια οι αρχές μια τρομακτική ανακάλυψη. Αυτή την ώρα μάλιστα είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για να βρεθεί ο οδηγός.  
     Σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Johanna Mikl-Leitner, κατήγγειλε ως υπεύθυνους τους διακινητές και είπε: «Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα. Η Αυστρία θα υιοθετήσει πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι των μαφιόζικων συμμοριών που είναι υπεύθυνες για τραγωδίες σαν κι αυτή».
   Την Τρίτη, η αυστριακή αστυνομία συνέλαβε τρεις οδηγούς με την υποψία της μεταφοράς προσφύγων από τη Συρία και άλλες εμπόλεμες περιοχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας από αυτούς είχε στοιβάξει 34 άτομα στο πίσω μέρος ενός λευκού βαν καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής στα αυστριακά σύνορα.  
   Μεταξύ αυτών ήταν και 10 μικρά παιδιά, τα οποία ο οδηγός εγκατέλειψε στον αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη του Bruck an der Leitha. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι μετανάστες είπαν σε συνεντεύξεις ότι «δεν ήταν σε θέση να αναπνεύσουν» κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. 
  Είχαν ζητήσει κατ 'επανάληψη περισσότερο αέρα, αλλά ο οδηγός αγνόησε τα αιτήματά τους.
Δεκάδες πτώματα προσφύγων ανακάλυψαν οι αρχές σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στην Αυστρία
lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: