7.8.15

Εικοσιτετράωρη απεργία στο λιμάνι Λεμεσού...

Λιμάνι Λεμεσού
Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται από το πρωί οι εργαζόμενοι στην αρχή λιμένων, στη Λεμεσό, που ανήκουν στις συντεχνίες ΣΥΠΑΛΚ, ΣΥΑΛΚ και ΔΕΟΚ.
Ζητούν...

από το υπουργείο Μεταφορών, σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων στις εμπορικές δραστηριότητες των λιμανιών. Προηγήθηκε χθες συνάντηση με την ηγεσία της αρχής λιμένων ωστόσο δεν βρέθηκε η χρυσή τομή.

Επιπλέον αύριο και μεθαύριο θα απέχουν από υπερωριακή απασχόληση, ενώ στις 27 και στις 28 Αυγούστου θα κατέλθουν σε νέα 48ωρη απεργία.

Από τη σημερινή απεργία επηρεάζονται δύο εμπορικά πλοία τα οποία παρέμειναν εκτός λιμανιού, ενώ εξυπηρετήθηκαν ένα πολεμικό και ένα κρουαζιερόπλοιο τα οποία δεν είχαν ειδοποιηθεί για τα μέτρα.

Στο μεταξύ, σε εκχώρηση περιουσιακών της στοιχείων προκειμένου να απαλειφθούν τα χρέη της προς τις τράπεζες, προχωρεί η Εκκλησία.

Οπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, η Εκκλησία χρωστά στις τράπεζες περί τα εκατόν εκατομμύρια ευρώ.

Κάναμε, είπε, συμφωνίες με τις τράπεζες, και είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε κάποια περιουσία, ώστε να απαλειφθούν τα χρέη μας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες επενδύσεις.

Ο Μακαριότατος πρόσθεσε ότι η εκκλησία θα επενδύσει στον τουρισμό και ήδη υπάρχουν διάφορα σχέδια. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι τον Νοέμβριο θα αρχίσει η επέκταση ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα και για να μπορέσει η Εκκλησία να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα πώλησε τεμάχιο γης στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: