10.8.15

Η περίπτωση του Γιάννη Πανούση...

Η περίπτωση του Γιάννη ΠανούσηΜπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να είχε συγκεντρώσει ως υπουργός Οικονομικών τα παγκόσμια φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο για τον δικό μας εσωτερικό πολιτικό μικρόκοσμο οι εγχώριοι προβολείς διατηρούνται σταθερά στραμμένοι για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στον Γιάννη Πανούση.
Ο...
αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποτελεί ένα πρόσωπο που, με τις τοποθετήσεις του, έχει διχάσει τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ, τους βουλευτές και την πλειοψηφία των στελεχών του έχει εξελιχθεί σε «κόκκινο πανί». Μέχρι και υπογραφές για την καταδίκη των δηλώσεών του και την αποπομπή του ξεκίνησαν να μαζεύουν αρκετά κομματικά στελέχη, ενώ η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε να θέσει το ζήτημα στον πρωθυπουργό μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Πρωθυπουργική στήριξη

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δείξει να μη συμμερίζεται τις διαμαρτυρίες και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να εκλαμβάνει ως πρόβλημα τη συμμετοχή του Γιάννη Πανούση στο κυβερνητικό σχήμα. Ισως να επιθυμούσε σε κάποιες περιπτώσεις να μην αναζωπυρώνει με τις παρεμβάσεις του τις εστίες έντασης με το κόμμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον αντικαθιστούσε. Εξάλλου, αν ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο, ο πρόσφατος ανασχηματισμός ήταν η ευκαιρία, όμως ο Πανούσης έμεινε στη θέση του...

Η εντύπωση που έχει δημιουργηθεί είναι, λοιπόν, ότι ο πρωθυπουργός τον στηρίζει, πιστεύοντας ότι η φωνή του είναι χρήσιμη και απαραίτητη. Μάλιστα, σε αντίθεση με τους επικριτές του, φέρεται να εκτιμά ότι ο κ. Πανούσης πράττει ορθά στον ευαίσθητο τομέα που του έχει αναθέσει να προΐσταται (και λόγω της προσέγγισης του κόσμου της Αριστεράς για τα συγκεκριμένα θέματα), ενώ με τη γενικότερη δημόσια παρουσία του βοηθά, ώστε να διευρύνεται η απήχηση της κυβέρνησης σε ευρύτερα ακροατήρια και κυρίως σε κεντρώους ψηφοφόρους, οι οποίοι συνήθως κρίνουν τις εκλογικές αναμετρήσεις. Αλλωστε, στις μετρήσεις (με δεδομένη την ελεγχόμενη ενίοτε αξιοπιστία τους) συγκαταλέγεται στους πιο δημοφιλείς υπουργούς. 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: