15.8.15

Δοκιμασία με το μυαλό στο ελληνικό χρέος για την Μέρκελ...

Aγκελα Μέρκελ, Βόλφγκαν Σόιμπλε
Συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη το Γερμανικό Κοινοβούλιο σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Bundestag προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Ο...

πρόεδρος του Σώματος, Νόρμπερτ Λάμερτ, απέστειλε την σχετική πρόσκληση προς τους βουλευτές νωρίτερα σήμερα, καθώς προϋπόθεση αποτελούσε η έγκριση της συμφωνίας από το Eurogroup.

Το ΔΝΤ «πονοκεφαλιάζει» τη Γερμανική κυβέρνηση

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους δύσπιστους βουλευτές του κόμματός της καθώς υπάρχει ανησυχία για την αβεβαιότητα συμμετοχής του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα και την επιτακτική ανάγκη διευθέτησης του ελληνικού χρέους που θέτει το Ταμείο.

Μάλιστα, με νέα δήλωσή της η διευθύντρια του IMF, Κριστίν Λαγκάρντ επανέρχεται στο μείζον αυτό ζήτημα δηλώνοντας λίγες ώρες μετά την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup: «Συνεχίζω να έχω τη σταθερή πεποίθηση ότι το χρέος της Ελλάδας έχει καταστεί μη βιώσιμο και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους μόνο μέσα από τις δικές τις δράσεις.   Έτσι λοιπόν, είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για τη μεσοπρόθεσμη και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο πλαίσιο της πρώτης επιθεώρησης του προγράμματος του ΕΜΣ για μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους, κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που εξετάζονταν μέχρι τώρα».

Προς επιμήκυνση του χρέους

Οι ισχυρές πιέσεις που ασκεί το ΔΝΤ δεν περνούν απαρατήρητες και από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που δήλωσε πως υπάρχουν «περιθώρια, αν και όχι τόσο μεγάλα, για μια επιμήκυνση ή παρόμοια μέτρα», αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος.  

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: