10.8.15

Τις επόμενες μέρες η μετεγκατάσταση των προσφύγων στον Βοτανικό...

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΜε εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εργασίες στον Ελαιώνα, ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν σταδιακά πρόσφυγες που σήμερα βρίσκονται σε σκηνές στο Πεδίον του Άρεως.

Στον χώρο, συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων, τοποθετούνται...
κοντέινερ, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί το 1999 για τις ανάγκες στέγασης των σεισμοπαθών.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, από όλες τις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, εργάστηκαν τα τελευταία 24ωρα για την ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του χώρου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων .

Η διεύθυνση Πρασίνου προχώρησε στον καθαρισμό από φυτά (αποψίλωση από ξερά χόρτα), καθώς και στην περιποίηση και το κλάδεμα δέντρων της περιοχής.

Η διεύθυνση Σχεδίου Πόλης ανέλαβε τη μελέτη και την έκδοση των σχετικών αδειών για την εγκατάσταση των κοντέινερ.

Την ίδια ώρα, στελέχη του δήμου Αθηναίων εξασφάλισαν τη συναίνεση πολιτών Ρομά, που βρίσκονταν στην περιοχή, ώστε να μετεγκατασταθούν σε κοντινό χώρο.

Η διεύθυνση Ηλεκτρολογικού συνέβαλε, ώστε να συνδεθεί (με την εγκατάσταση πίλαρ) ο χώρος με το δίκτυο ηλεκτροδότησης, αφού προηγουμένως το τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικού είχε εκπονήσει την απαιτούμενη μελέτη και την έκδοση του απαιτούμενου πιστοποιητικού.

Η διεύθυνση Οδοποιίας και Αποχέτευσης συνεισέφερε με σχέδια για τη σύνδεση των χώρων με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο.

Το τμήμα Κηποτεχνίας της διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Αθηναίων ανέλαβε το σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων αισθητικής αναβάθμισης του χώρου έκτακτης Φιλοξενίας των προσφύγων, με φυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: