22.8.15

Μόνο στην Ελλάδα, πλούσιοι και φτωχοί πληρώνουν τα ίδια για φάρμακα...

 Konstantinos Tsakalidis / SOOCΣτη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανέφερε, πως, όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την τραπεζική κρίση αντιμετωπίστηκαν. Και...
υποστήριξε, πως, η προβλεπόμενη φαρμακευτική δαπάνη για φέτος ανέρχεται στα 1.388 δισ. ευρώ από 1.620 δις. ευρώ πέρυσι.  
 Τόνισε πως οι θεσμοί αρχικά ζητούσαν 1,6 δισ. ευρώ για τη φαρμακευτική δαπάνη, αλλά πείστηκαν τελικώς να παραμείνει στα 2 δισ. ευρώ, ενώ σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε η μόνη χώρα που πλούσιοι και φτωχοί πληρώνουν τα ίδια στη φαρμακευτική δαπάνη».  
 Παράλληλα αναφέρθηκε και στις 4.500 προσλήψεις που είχε προαναγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της υγείας, ωστόσο όπως είπε «έχουν και μια διαδικασία, όπως ξέρετε, ΑΣΕΠ και η άλλη διαδικασία με τους γιατρούς, που είναι ακόμα πιο χρονοβόρα, και έτσι αντιμετωπίζουμε αυτή τη δυσκολία με επικουρικό προσωπικό». Συμπλήρωσε ότι οι 700 από αυτούς αφορούν νοσοκομεία του Αιγαίου, της Θράκης, της δυτικής Μακεδονίας και της Ηγουμενίτσας και αποκάλυψε ότι το υπουργείο σκέφτεται για μια διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς, αφού πρώτα ολοκληρώσουν το αγροτικό τους, να μπορούν να διαλέξουν όποια θέση θέλουν σε όποιο νοσοκομείο ανά την επικράτεια.  
 Τέλος στάθηκε και στην προσπάθεια του υπουργείου για την παρασκευή φαρμάκων στην Ελλάδα καθώς «η Ελλάδα έχει και τεχνογνωσία υψηλή και εταιρείες που είναι πάρα πολύ καλές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: