7.8.15

Η Κυπριακή Εκκλησία πουλάει εκτάσεις...


...για χρέη και επενδύσεις...
Σε εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων προχωρά η Εκκλησία της Κύπρου με στόχο να αποπληρώσει το χρέος της προς τις τράπεζες, το οποίο σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ανέρχεται σε...
100 εκατομμύρια ευρώ.


«Κάναμε συμφωνίες με τις τράπεζες και είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε κάποια περιουσία, ώστε να απαλειφθούν τα χρέη μας, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες επενδύσεις», δήλωσε στο ΡΙΚ ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Όπως είπε η Εκκλησία θα επενδύσει στον τουρισμό και υπάρχουν διάφορα σχέδια. Μεταξύ αυτών, όπως ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος, είναι η επέκταση ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα που θα αρχίσει το Νοέμβριο. Για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα η Εκκλησία πούλησε έκταση που κατέχει στην περιοχή.

Ακόμη αναφέρθηκε σε επένδυση στη Γεροσκήπου της Πάφου για την οποία όπως είπε υπάρχει ενδιαφέρον από συγκεκριμένο επενδυτή. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι, ενώ προγραμματιζόταν να αρχίσει η επένδυση έως το τέλος του έτους, εντούτοις προέκυψαν νομικά προβλήματα, και η επένδυση θα καθυστερήσει τουλάχιστον για ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα χρόνο, ο αρχιεπίσκοπος της Κύπρου είχε κάνει λόγο για Ούγγρο επενδυτή και επένδυση ύψους επτά δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: