11.8.15

«Για όσο χρειαστεί» θα συνομιλούμε απόψε, λέει η κυβέρνηση...

Τα βρίσκουν για την ύφεση!  Στο 2,1 έως 2,3% για φέτος
Στο "Χίλτον" εφτασε  πριν από λίγη ώρα, ο Π. Κουρουμπλής...
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις, που αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης, λαμβάνουν χώρα από το πρωί της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Χίλτον, στο κέντρο της Αθήνας, όπου Τσακαλώτος-Σταθάκης εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, συνομιλούν με το Κουαρτέτο των δανειστών, προκειμένου να επέλθει άμεσα η συνολική συμφωνία. 
Την ίδια ώρα, παραμένουν...
ενστάσεις, κυρίως εκ μέρους της γερμανικής πλευράς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποκλειστεί παντελώς το ενδεχόμενο της ρήξης.Πριν από λίγη ώρα έφτασε στο κεντρικό ξενοδοχείο και ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς το υπουργείο απασχολεί η επαναφορά του πεντάευρου εισιτηρίου στα νοσοκομεία.



Έχουμε στοχοπροσήλωση στην επίτευξη συμφωνίας και ελπίζουμε όλες οι πλευρές να εργάζονται γι' αυτό το ίδιο σκληρά όπως κι εμείς, δήλωσε πάντως εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας έτσι στην γερμανική πλευρά, που διαμηνύει σε κάθε περίσταση πως το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας - γέφυρας δεν έχει αποκλειστεί. 

Η κυβέρνηση δεν πάει πίσω από την συμφωνία, συνεχίζουμε όπως αρχίσαμε, με πίστη στην συμφωνία των Βρυξελλών, επεσήμανε ο κύριος Τσακαλώτος και πρόσθεσε πως η συζήτηση με τους θεσμούς πάει «αρκετά καλά». «Όπως καταλαβαίνετε θα υπάρχουν ερωτήματα και ζητήματα που θέλουν να τα συζητήσουμε ξανά, αλλά νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε μια συμφωνία», εξήγησε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν εννοεί αύριο το πρωί, ο κύριος Τσακαλώτος απάντησε: «Δεν ξέρω αν είναι αύριο το πρωί, αλλά σύντομα είναι σύντομα». Όσον αφορά στο πώς θα ψηφιστεί και πότε, ο υπουργός απάντησε: «Θα το δούμε και αυτό και τη διαδικασία, θα δούμε η διαπραγμάτευση πώς θα πάει και με ποια διαδικασία».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: