9.8.15

Συννεφιασμένη Κυριακή...

Η παροδική συννεφιά, που θα επικρατήσει σχεδόν σε όλη τη χώρα, αλλά και οι τοπικές βροχές, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Κυριακή.

Στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα σημειωθούν...
τοπικές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. 

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στην Κρήτη πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσεις έως τους 32 βαθμούς. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: