15.8.15

Ο Σάιμον Νίξον, για το "ελληνικό παράδοξο"...

Στο «ελληνικό παράδοξο», την σταθερά αυξανόμενη κοινοβουλευτική υποστήριξη των μνημονίων, αναφέρεται στο twitter o Σάιμον Νίξον αρθρογράφος στη "Wall Street Journal".

Με ένα...
retweet από τον λογαριασμό του καθηγητή πολιτικών επιστημών, Στάθη Καλυβά, στο πανεπιστήμιο Yale στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ, ο Σάιμον Νίξον αναδεικνύει την αναντιστοιχία ανάμεσα στην αυξανόμενη υποστήριξη των μνημονίων -από το 2010 έως τώρα- στο ελληνικό κοινοβούλιο και την κοινωνική κατακραυγή απέναντι στα μνημόνια που έριξε τρεις κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου» από το 2010 έως τώρα.


«Ένα ελληνικό παράδοξο; Η υποστήριξη στο κοινοβούλιο για τα πακέτα «σωτηρίας» ανεβαίνει σταθερά: Μάιος 2010 - Πρώτο Μνημόνιο υπέρ 172 (300), Φεβρουάριος 2012 -  Δεύτερο Μνημόνιο υπέρ 199, Αύγουστος 2015 - Τρίτο Μνημόνιο υπέρ 222», γράφει στο tweet.

Ενώ σε ένα ακόμα tweet σημειώνει πως «μια ακόμη διαφορά είναι ότι η ψήφιση του πρώτου και του δεύτερου πακέτου διάσωσης συνοδεύονταν από εκτεταμένες ταραχές στην Αθήνα. ΟΧΙ αυτή τη φορά».


Ωστόσο, ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές μιλούν για "καυτό φθινόπωρο" που μπορεί να σηματοδοτήσει το νέο, τρίτο, μνημόνιο: οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά, καθώς οι επικλήσεις από την μεριά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «συμφωνία ήπιας προσαρμογής» κρύβουν μια ακόμη απόπειρα να περάσουν μέτρα που δεν είχαν καταφέρει να περάσουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ..

enikos.gr
 



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: