25.8.15

Φίλης: Αυτοδύναμα θα στηρίξουμε το πρόγραμμα αλλάζοντάς το...

Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση στις επερχόμενες εκλογές, επιτυγχάνοντας τo στόχο της αυτοδυναμίας, επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του...
κυβερνώντος κόμματος Νίκος Φίλης.

«Αυτοδύναμα θα στηρίξουμε το πρόγραμμα αλλάζοντάς το» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

«Στις 25 Ιανουαρίου ο λαός ψήφισε, αλλά με άλλα δεδομένα θέλουμε δημοκρατική νομιμοποίηση δεν είμαστε εμείς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να είμαστε γαντζωμένοι στις καρέκλες μας. Είναι ζήτημα ηθικής τάξης» υπογράμμισε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Όσον αφορά τη συμφωνία με τους δανειστές έκανε λόγο για «μείζονα εκβιασμό που το άλλο σκέλος του είχε άτακτη χρεοκοπία». «Ήταν ηθικό δίλημμα η άτακτη χρεοκοπία ή ο επώδυνος συμβιβασμός» εξήγησε.

Αν σε αυτές οι εκλογές επιβεβαιωθεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται στους επόμενους μήνες οι εκλογές στην Ισπανία και την Πορτογαλία τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικών ισορροπιών στην Ευρώπη.

«Δεν διαγνώσαμε έγκαιρα ότι οι εταίροι δεν ήταν σε κατεύθυνση συμφωνίας, αλλά σε κατεύθυνση τιμωρίας της χώρας και του λαού μας» σημείωσε ο Νίκος Φίλης.

«Μόνο ένα νέο κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα με κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν έχουμε ντε και καλά άποψη ότι πρέπει να συμμαχήσουμε με το παλαιό πολιτικό κατεστημένο» σχολίασε ακόμη...


Δεν υπάρχουν σχόλια: