23.8.15

Ο λόγος που ο Βαρουφάκης δεν έχει προσχωρήσει ακόμα στο κόμμα Λαφαζάνη...

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η σύζυγός του, Δανάη Στράτου, πριν τις προηγούμενες εκλογές, σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ
Θα κάνω μια πρόβλεψη:  

 Ο λόγος που ο Βαρουφάκης δεν έχει προσχωρήσει ακόμα στο κόμμα Λαφαζάνη είναι πως θέλει... να το κάνει σε κάποια στιγμή που θα συγκεντρώσει όλα τα φώτα μόνο πάνω του. Τώρα όλοι περίμεναν ότι θα συνταχθεί κατευθείαν με το νέο κόμμα, πράγμα που θα ήταν τελείως προβλέψιμο και σχεδόν Μη Είδηση. 
  Πιστεύω ότι την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Βαρουφάκης θα την κάνει εντός λίγων εβδομάδων -και σίγουρα μετά απ' αυτήν της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Θα την κάνει όταν οι τηλεθεάσεις θα είναι στα ύψη και το πολιτικό θερμόμετρο το ίδιο. (Τώρα όλοι λείπουν διακοπές ή συζητάνε για την Ζωή και το αν θα πάει αυτή στον Λαφαζάνη.)   
Για να μεγιστοποιήσει την προβολή της απόφασής του (και τις εξελίξεις που αυτή θα πυροδοτήσει) θα περιμένει να την κάνει σε ανύποπτο χρόνο. Τότε δήλαδή που θα θεωρηθεί ανατρεπτική κίνηση, που θα τον κάνει να ξεχωρίσει απ' τη μάζα βουλευτών που πηγαίνουν πρόθυμα και χωρίς τυμπανοκρουσίες στο κόμμα Λαφαζάνη.  
  Υιοθετώντας την τακτική «πήγαινε τελευταίος στο πάρτι για να κάνεις εντύπωση», ο άνθρωπος-παγώνι πιθανότατα θα περιμένει να βγουν κάποιες δημοσκοπήσεις που θα δείχνουν το κόμμα Λαφαζάνη να μην σκίζει, ώστε να ανακοινώσει τη συμμετοχή του με την ελπίδα πως τότε θα σκίσει και πως ο ίδιος, εκτός από ρυθμιστής, θα γίνει πρώτο θέμα παντού, ως γνήσιο media junkie. 

  ΥΓ. Αν η πρόβλεψή μου βγει σωστή θα σας την υπενθυμίσω τότε. Αν δε βγει, θα την διαγράψω και θα αρνηθώ ότι την έκανα ποτέ ;-) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: