13.8.15

Ο Βερβεσός για τη μήνυση κατά Βαρουφάκη...

 -Για την αλλαγή νομίσματος και το χακάρισμα των ΑΦΜ [βίντεο]...
Δεν μπορεί να περάσει μόνο πολιτικά αυτή η υπόθεση, πρέπει να ασχοληθεί και η δικαιοσύνη, τονίζει ο Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας για πρώτη φορά δημόσια για τη μηνυτήρια αναφορά που έχει ...
καταθέσει ομάδα δικηγόρων στην Εισαγγελία.
Αυτή αφορά την υπόθεση, εναντίον υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με το πλάνο Βαρουφάκη για μετάβαση σε άλλο νομισματικό καθεστώς, μέσα από προσβάσεις σε προσωπικούς λογαριασμούς, «χακάρισμα» των ΑΦΜ και έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών. Ο γνωστός νομικός, μιλώντας στο astrosnews, ξεκαθαρίζει πως η κίνηση αυτή «παρότι πήραμε αφορμή από τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, δεν έχει να κάνει με τις πολιτικές αποφάσεις και ευθύνες του πρώην και του εκάστοτε υπουργού, οι οποίες κρίνονται από τον λαό και την ιστορία, αλλά για την στάση υπηρεσιακών παραγόντων και δημόσιων λειτουργών του Υπ. Οικονομικών, οι οποίοι πιθανόν να έδρασαν αυτοβούλως χωρίς καμία επίσημη-γραπτή εντολή από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους».
«Δεν ζητάμε να διερευνηθεί ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού για το ζήτημα του plan B. Θεωρούμε ότι ένας υπουργός, από τη στιγμή που έχει εντολή από τον πρωθυπουργό, οφείλει να πράξει ότι μπορεί για να έχει η χώρα εναλλακτική λύση σε περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν εξελιχθεί ομαλά. Ομως το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί δημόσιοι λειτουργοί, που είναι φίλοι του υπουργού, να συμμετέχουν σε ενέργειες που δεν τελούν στο πλαίσιο της νομιμότητας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, φίλος του υπουργού, πώς ένας δημόσιος λειτουργός χωρίς γραπτή εντολή, υπουργική απόφαση ή εντολή ή έστω νόμος, προσπαθεί να κάνει επιχείρηση ανάκτησης λογισμικού όχι μόνο για να βρει τα ΑΦΜ των πολιτών, αλλά και για να δημιουργήσει παράλληλους λογαριασμούς σε περίπτωση που το σύστημα προχωρούσε σε άλλο νόμισμα», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Βερβεσός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: