5.8.15

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση με την τρόικα...

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση με την τρόικα - Τα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις 
Τα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις...
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (Σταθάκη και Τσακαλώτου) με το... κουαρτέτο των βαμπίρ.

Η...
σημερινή μάλιστα συνάντηση κρίνεται και από την πλευρά της κυβέρνησης και από την πλευρά των δανειστών κρίσιμη για το μέλλον των διαπραγματεύσεων και το κλείδωμα της συμφωνίας. 

Ενδεικτικό είναι ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πολύ στην δυνατότητα συμφωνίας και μάλιστα κατά προτίμηση πριν από τις 20 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι στις 3.30 τα τεχνικά κλιμάκια συναντώνται για το τι θα γι΄νει με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ενώ στις 17.30 έχει ορισθεί σύσκεψη για τα θέματα δικαιοσύνης.

Τα... δύσκολα σημεία

Διευκρινίσεις για το θέμα με τα κόκκινα δάνεια ζητούν οι τέσσερις θεσμοί την ώρα που γίνεται όπως φαίνεται σκληρή μάχη για το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων λόγω διαφωνίας της ελληνικής πλευράς και των πιστωτών.

Η διαπραγμάτευση θεωρητικά πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 12 Αυγούστου ούτως ώστε από το διάστημα 14-18 Αυγούστου να έχει ψηφιστεί η συμφωνία από ορισμένα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και φυσικά και από την ελληνική Βουλή.

Όμως οι δανειστές σε καθημερινή βάση εγείρουν και νέα ζητήματα κάτι που οδήγησε σε αδιέξοδο την χθεσινή νέα συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τους υπουργούς Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη με αιχμή το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων που θα συσταθεί και θα λειτουργεί στην Ελλάδα.

Το θέμα έχει παραμείνει εκκρεμές και θα επανεξεταστεί σε επόμενη φάση της βραχείας διαπραγμάτευσης.  Τις επόμενες ημέρες θα μπει στο τραπέζι της συζήτησης και το θέμα με τα κόκκινα δάνεια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμοί ζήτησαν να ενημερωθούν ενδελεχώς και αξίωσαν να έχουν περισσότερο χρόνο για να μελετήσουν καλύτερα τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας.  

Τα πέντε αγκάθια

Κόκκινα δάνεια: κατατέθηκε πρόταση από Σταθάκη.
Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών: Θεσμοί δεν δέχονται να δοθεί προκαταβολή 10 δισ. από τους δανειστές.
Συνταξιοδοτικό: Κατάργηση πρόωρων συντάξεων, να δουν με ποιο ρυθμό θα επιτευχθεί αυτό (οι θεσμοί ζητούν να γίνει γρήγορα).
Εργασιακά, απεργείες, κατώτατος μισθός και απολύσεις: οι θεσμοί θέλουν μέτρα εδώ και τώρα.
Δημοσιονομικοί στόχοι: Δεν θα συζητηθούν σήμερα.

πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: