26.8.15

Οι τρεις στόχοι της γαλάζιας εκστρατείας...

Η ανακοίνωση των ονομάτων της εκλογικής επιτροπής της Ν.Δ., που έγινε χθες μετά την κατάθεση της διερευνητικής εντολής από τον Β. Μεϊμαράκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, συνοδεύτηκε και από...
κείμενο με το οποίο το κόμμα τής νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης χαράσσει την προεκλογική τακτική του και τον λόγο που θα αναπτύξει, αρχής γενομένης από χθες και σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Αυτό που σαφώς προκύπτει είναι ότι η Συγγρού θα επιχειρήσει τρία πράγματα:

►Να επιρρίψει όλη την ευθύνη για τη διενέργεια των πρόωρων εκλογών προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα και δευτερευόντως στον Π. Καμμένο, τον δεύτερο στην προσπάθεια απόσπασης των ψηφοφόρων των ΑΝ.ΕΛΛ. από τη Ν.Δ.

Εχοντας, βάσει των δημοσκοπήσεων, την πεποίθηση πως η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος δεν επιθυμούσε εκλογές, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «κόστος που θα κληθεί και πάλι να πληρώσει ο λαός και η εθνική οικονομία».

►Να καταδείξει πως η επελθούσα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά μια θεατρική παράσταση, καθώς μέχρι πρότινος Τσίπρας και Λαφαζάνης πρέσβευαν ακριβώς τις ίδιες θέσεις. «Ο κ. Τσίπρας ήταν μαζί με τον Π. Λαφαζάνη, τον Γ. Βαρουφάκη κι όλους τους διαφωνούντες. Ελεγαν τα ίδια, πίστευαν τα ίδια, συμφωνούσαν σε όλα. Μαζί και αχώριστοι ήταν ώς την επομένη του δημοψηφίσματος. Πότε διαφώνησαν; Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να παρακολουθεί άλλο τη θεατρική παράσταση που λέγεται “διάσπαση της Αριστεράς”».

►Να αποδείξει, τέλος, ότι η Ν.Δ. είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη η οποία σταθερά εδώ και χρόνια προσανατολισμένη στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας έχει τη δυνατότητα να βγάλει την Ελλάδα από τη συνεχιζόμενη κρίση. Εξ ου και στην αρχή του σημειώματος αυτοπαρουσιάζεται ως το κόμμα που είπε πάντα την αλήθεια, έκανε διά του προέδρου του ό,τι μπορούσε για την αποφυγή των εκλογών, ενώ επικαλείται δημοσκόπηση της γερμανικής εφημερίδας «Μπιλντ» βάσει της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μόλις με τρεις εκατοστιαίες μονάδες, 28% έναντι 25% της Ν.Δ. Με αυτό το δεδομένο δεν παραλείπεται να εκφραστεί η πεποίθηση περί νίκης στις επερχόμενες εκλογές.

Η Ν.Δ. επιμένει πάντως οι εκλογές να διεξαχθούν στις 27 και όχι στις 20 Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτό και, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρός της Β. Μεϊμαράκης θα επιμένει στη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών μετά την κατάθεση της διερευνητικής εντολής από τον Π. Λαφαζάνη μεθαύριο Πέμπτη.

Οι πληροφορίες φέρουν τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο να προτίθεται να διακριβώσει την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή με ένα γύρο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς ήδη οι Αλ. Τσίπρας, Π. Καμμένος και Δ. Κουτσούμπας έχουν δηλώσει πως δεν προτίθενται να προσέλθουν.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Μεϊμαράκη να έχει δεχτεί εισήγηση να αιτηθεί τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της διάσκεψης, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί τελικά, πράγμα πολύ αμφίβολο.

Χθες το απόγευμα, τέλος, πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη των μελών της νεοσύστατης εκλογικής επιτροπής της Ν.Δ. στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Εκτός του Β. Μεϊμαράκη, η επιτροπή αποτελείται αλφαβητικά από τους: Κ. Αγοραστό, Μαρία Αντωνίου, Μ. Βαρβιτσιώτη, Γ. Βλάχο, Μ. Βορίδη, Σοφία Βούλτεψη, Γ. Βρούτση, Α. Γεωργιάδη, Γ. Γιακουμακάτο, Γ. Δακή, Μ. Δασκαλάκη, Ν. Δένδια, Α. Ιωαννίδη, Ν. Κακλαμάνη, Σ. Καλαφάτη, Δ. Καλογερόπουλο, Κ. Καραγκούνη, Μάγδα Καρακόλη, Σ. Κεδίκογλου, Ολγα Κεφαλογιάννη, Μ. Κεφαλογιάννη, Γιώργο Κουμουτσάκο, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, Κ. Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη, Α. Μπούρα, Α. Παναγιωτόπουλο, Α. Παπαμιμίκο, Γ. Πατούλη, Ι. Πλακιωτάκη, Χρ. Σταϊκούρα, Δ. Σταμάτη, Στ. Σταυράκογλου, Ε. Στυλιανίδη, Κ. Τασούλα, Φ. Ταυρή, Κ. Τσιμάρα και Κ. Χατζηδάκη.

Ερωτηθείς για το αν ο τέως πρόεδρος της Ν.Δ., Αντ. Σαμαράς, θα μετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία, ο γραμματέας της Ν.Δ., Α. Παπαμιμίκος, δήλωσε (Βήμα FM) πως θα ενεργοποιηθούν όλοι οι πρώην πρόεδροι του κόμματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: