15.8.15

Ένα κόμμα της δραχμής δεν έχει καμία πιθανότητα να επιβιώσει...

ÁÈÇÍÁ-Ï ÕÐÏÕÑÃÏÓ ÃÉÙÑÃÏÓ ÓÔÁÈÁÊÇÓ ÓÕÍÁÍÔÇÈÇÊÅ ÌÅ ÔÇÍ ÔÑÏÉÊÁ ÓÔÏ ÎÅÍÏÄÏ×ÅÉÏ ×ÉËÔÏÍ.(Eurokinissi-ÆÙÍÔÁÍÏÓ ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ)Την βεβαιότητα ότι «ένα κόμμα της δραχμής δεν έχει καμία πιθανότητα να επιβιώσει», εκφράζει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι εκλογές θα γίνουν μετά την... αξιολόγηση.

«Αναγνωρίζω ότι η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάζεται σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συντεταγμένο κόμμα επιδιώκει να επιλύσει τα προβλήματα μέσα από το συνέδριο του Σεπτεμβρίου», αναφερει σε συνέντευξή του στη "Real News" και προσθέτει, αφού ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση θα προχωρήσει η κυβέρνηση στα επόμενα βήματα.

Για τη λύση της δραχμής, δηλωνει ότι «η στρατηγική της δραχμής διαφάνηκε και αυτές τις ημέρες ότι στερείται ισχυρών επιχειρημάτων απέναντι σε πολύ συγκεκριμένα οικονομικά ερωτήματα. Η οικονομία θα υποστεί μια απότομη και μεγάλη ύφεση, οι μισθοί και οι συντάξεις θα μειωθούν απότομα και κατά πολύ, το τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει. Θα υπήρχε για αρκετό διάστημα έντονη συναλλαγματική κρίση», λέει ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: