14.8.15

Κουμουτσάκος ο... πιστός υπηρέτης...

Με αφορμή την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου ο Γιώργος Κουμουτσάκος έγραψε κάποιες σκέψεις του για την… επόμενη μέρα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Δηλώνει...
περήφανος που είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας και παράλληλα τονίζει την ανάγκη να ληφθούν οι απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα κάνουν το Μνημόνιο βιώσιμο ώστε οι θυσίες ολων να πιάσουν αυτή τη φορά τόπο και να προχωρήσουμε παρακάτω.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

“Η ψήφιση του τρίτου μνημονίου με το οποίο η Ελλάδα παίρνει δάνειο από τους εταίρους προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστρεπτικές συνέπειες που επέφερε μέσα σε 7 μήνες η μετεωριζόμενη μεταξύ λαϊκισμού και ιδεοληψίας, άγνοιας και επιπολαιότητας διαπραγμάτευση και πολιτική ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημαίνει το οριστικό τέλος στον τεχνητό διχασμό μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών.

Με αυτό τον ψευδεπίγραφο διχασμό ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα δίχασε τον ελληνικό λαό και στη συνέχεια τον εξαπάτησε υφαρπάζοντας την ψήφο του, ισχυριζόμενος πως υπήρχε και άλλος δρόμος που όμως ποτέ δεν προσδιόρισε. Το τραύμα που προκάλεσε ο τεχνητός αυτός διχασμός θ’αργήσει να επουλωθεί επειδή η κυβέρνηση συνεχίζει να μην λέει την αλήθεια στους πολίτες.
Η αλήθεια είναι ότι το τρίτο μνημόνιο, το πιο σκληρό απ’όλα μέχρι σημερα, δεν θα χρειαζόταν αν δεν είχε έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Εμείς στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας ακλόνητη πεποίθηση στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος αλλά και του οράματος του ιδρυτή του που ήθελε, την επαύριο της Χούντας και της τραγωδίας της Κύπρου, έναν πολιτικό χώρο που θα ενώνει και δεν θα διχάζει τους ´Ελληνες, πήραμε τη δύσκολη απόφαση. Στο δίλημμα καταστροφή της χώρας ή νέο μνημόνιο, συμφωνία ή χρεοκοπία, απαντήσαμε χωρίς δισταγμό.

Ειδικά για βουλευτές, που, όπως εγώ, λόγω συγκυρίας δεν ψήφισαν τα προηγούμενα μνημόνια το εύκολο θα ήταν να μην ψηφίσουμε. ´Ομως κάτι τέτοιο ούτε πέρασε ποτέ από το μυαλό μου.

Η διαχρονική συστράτευση με τη Νέα Δημοκρατία είναι κάτι πέρα από ιδεολογική τοποθέτηση. Ήταν και είναι, πάνω απ’όλα, αυτοδέσμευση ότι το συμφέρον της πατρίδας θα έρχεται πάντα πρώτο. Σ’αυτήν τη Νέα Δημοκρατία στρατεύθηκα, αυτήν τη Νέα Δημοκρατία υπηρετώ, αυτής της Νέας Δημοκρατίας δηλώνω περήφανο μέλος. Πρώτα η πατρίδα και μετά ολα τα υπόλοιπα.

Ο δρόμος είναι ανηφορικός και για να τον περπατήσουμε θα χρειαστούμε κάτι περισσότερο από κουράγιο. Θα απαιτηθεί η μέγιστη και σε βάθος χρόνου πολιτική συναίνεση γιατί το μέγεθος και η φύση των προβλημάτων της χώρας ξεπερνούν τις δυνάμεις των κομματικών χώρων.

Το μνημόνιο περιλαμβάνει και μέτρα τα οποία θα έπρεπε να έχουμε λάβει εδώ και χρόνια μόνοι μας αλλά και άλλα που θα πρέπει να διορθωθούν.

Είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και ειδικώς του Πρωθυπουργού να λάβει εκείνες τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα κάνουν το μνημόνιο βιώσιμο ώστε οι θυσίες ολων να πιάσουν αυτή τη φορά τόπο και να προχωρήσουμε παρακάτω.
Γιαυτό το “παρακάτω” στη Νέα Δημοκρατία έχουμε να πούμε πολλά και θα τα πούμε. Κυρίως όλοι έχουμε σκοπό να εργαστούμε για όλα αυτά που χρειάζονται για να βγούμε από το αδιέξοδο και να πορευτούμε ισότιμα με τους εταίρους στην Ευρώπη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: