22.8.15

Μας τα χαλάει ο καιρός...

Συννεφιασμένος θα είναι σήμερα, Σάββατο, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στα κεντρικά και βόρεια αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. 

Τα...
φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως τις ανατολικές περιοχές), τις Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη βόρεια Εύβοια και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς θα είναι κατά τόπους έντονα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη, ενώ πτώση αναμένεται να παρουσιάσει και η θερμοκρασία.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι έντονα, ενώ ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα έχουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην κεντρική και πιθανώς στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιονίου 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά, στην ανατολική Πελοπόννησο. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν πρόσκαιρα τη βόρεια Εύβοια και τις βορειότερες περιοχές της ανατολικής Στερεάς θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: