17.8.15

Μεγάλη πυρκαγιά στην Ρόδο...

Πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Ρόδο - Δείτε φωτογραφίες
Καθαρός εμπρησμός, λένε οι κάτοικοι του νησιού.
Δείτε τις φωτογραφίες...
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Τσαίρι της Ρόδου, τρία χιλιόμετρα περίπου από την...
διασταύρωση με την οδό Ρόδου -Λίνδου.

Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα και μέσα σε λίγη ώρα πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και παρά την μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, αυτή την ώρα είναι ανεξέλεγκτη.
Αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» με τις φλόγες και προσπαθούν να αποκόψουν το κύριο μέτωπο πριν φτάσει σε μεγαλύτερη δασική περιοχή, στην οποία δεν έχουν πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις.Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι κάτοικοι του νησιού που βρέθηκαν πολύ νωρίς στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά, δήλωσαν ότι αυτή ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα από πέντε διαφορετικά σημεία.
Η φωτιά κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Ξέσπασε σε απόσταση περίπου 80 μέτρων μακριά από τον δρόμο και πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αφού στην περιοχή επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι. 


Ευτυχώς, η κινητοποίηση ήταν έγκαιρη και αποτελεσματική από πλευράς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, των εθελοντών, του Δήμου, της Περιφέρειας και των απλών πολιτών, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα. Λίγο μετά τις 19.35  ο καλός συντονισμός των δυνάμεων της πυροσβεστικής κατάφερε να θέσει τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο.


Η φωτιά υπολογίζεται ότι έκαψε περίπου 100  στρέμματα ατόφιου δάσους. Στην περιοχή θα παραμείνουν όλη τη νύχτα ισχυρές δασοπυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.


Διαβάστε περισσότερα, EΔΩ...

πηγη rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: