7.8.15

Δραγασάκης: «Σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία»...

 
Πυρετός στο κουαρτέτο για τα μέτρα...
Το στίγμα της διαπραγμάτευσης έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε σήμερα. Το...
βράδυ αναμένεται τηλεδιάσκεψη των θεσμών για την αποτίμηση των συζητήσεων στην Αθήνα.

«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι για συμφωνία» επεσήμανε ο Γιάννης Δραγασάκης, επιβεβαιώνοντας τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για συμφωνία ακόμη και εντός του Σαββατοκύριακου. Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, «υπάρχουν ακόμα θέματα που συζητούνται, αλλά όχι αγκάθια».

Το Μαξίμου διαβεβαιώνει ότι η διαπραγμάτευση εξελίσσεται ομαλά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές έχουν κλείσει περίπου το 90% των υπό διαπραγμάτευση θεμάτων. Όπως, μάλιστα, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, υπάρχουν διαφορές οι σε καμία περίπτωση δεν είναι αγεφύρωτες.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές, απαντούν ξεκάθαρα στα προβλήματα που εντοπίζουν γερμανικές κυβερνητικές πηγές (προερχόμενες από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε): «Οσο πιο κοντά είμαστε σε συμφωνία οι πιέσεις αυξάνονται, η διαπραγμάτευση εξελίσσεται βάσει χρονοδιαγράμματος και είναι είναι πιο πιθανό από ποτέ, τη Δευτέρα να υπάρχει κείμενο συμφωνίας» αναφέρουν σύμφωνα με πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, πυρετός επικρατεί στο κουαρτέτο των δανειστών για τη συγγραφή του τελικού κειμένου συμφωνίας, που θα αποτελέσει το μνημόνιο που θα συνοδέυει το νέο πρόγραμμα. Τα τεχνικά κλιμάκια γράφουν και σβήνουν μέτρα για να κλειδώσει το πακέτο των δεσμεύσεων που θα πρέπει να εφαρμοστεί, βάσει των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.

Πάντως, ορισμένα από τα «καυτά» μέτρα, όπως αυτές που αφορούν στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά μετατίθενται για τον Οκτώβριο και το τέλος του έτους αντίστοιχα. Ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, καθώς το ύψος του θα καθορίσει και το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να εφαρμοστούν σε μήκος τριετίας...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: