3.8.15

Όταν το «ζόμπι» γυμνάζεται...

και η «Δρακουλέσκου» παίρνει πρωινό...

Δείτε τις φωτογραφίες...

Σκληρά προγράμματα εκγύμνασης… για παράφρονες, δείπνο με κρασιά και θαλασσινά υπό το φως των κεριών, παρουσία στα...
meetings με σορτς παραλίας και T-shirt, αλλά και το πρώτο χαμόγελο που φώτισε το πρόσωπο της σκληρής Ντέλια Βελκουλέσκου. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα παραλειπόμενα των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος, όπως τα κατέγραψε το «ΘΕΜΑ». 


Βράδυ Πέμπτης στο «Milos» του «Hilton». Και εγένετο… θαύμα. Η απρόσιτη και ανέκφραστη Ντέλια χαμογελά. Αν το φωτογραφικό ντοκουμέντο δεν αποτελούσε αδιάσειστο στοιχείο του ρεπορτάζ, η είδηση κάλλιστα θα μπορούσε να διαψευστεί με στυλ αλά Βαρουφάκη. Ας όψεται το άφθονο λευκό κρασί, οι εκλεκτοί θαλασσινοί μεζέδες και η καλή παρέα - οι τρεις λόγοι που οδήγησαν στη μεταμόρφωση της Ρουμάνας εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα. Οχι, όμως, για πολύ.

Η παρουσία των εκπροσώπων των θεσμών στο «Milos» μοιάζει περισσότερο με σύναξη επτά ανθρώπων που είχαν καιρό να βρεθούν μαζί παρά με συνάντηση σκληρών τεχνοκρατών με... κυρίως πιάτο την τύχη της Ελλάδας. Σαν ένα reunion παλιών συμμαθητών που βρήκαν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά.

Την κράτηση στο ακριβό εστιατόριο είχε κάνει δύο ώρες πριν ο καλοφαγάς Ιταλός από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) Νικολά Γκιαμαρόλι, ίσως η πιο συμπαθής φυσιογνωμία από την τετράδα των θεσμών.

Ο Γκιαμαρόλι, με κάζουαλ εμφάνιση και νωχελικό βήμα, κατέβηκε τις σκάλες που οδηγούν στο «Milos» λίγα λεπτά πριν από την αυτοκρατορική άφιξη της Βελκουλέσκου. Εκεί συνάντησε την υπεύθυνη του καταστήματος και μαζί επέλεξαν το τραπέζι όπου θα καθόταν η παρέα. Επειτα επέστρεψε στο δωμάτιό του για να φρεσκαριστεί. Στις 9 ακριβώς η Βελκουλέσκου, ή «Δρακουλέσκου» όπως την αποκαλούν λόγω της άκαμπτης στάσης της στη διαπραγμάτευση του κυπριακού πακέτου διάσωσης, εισέρχεται στο εστιατόριο. Συνοδεύεται από μια συνεργάτιδά της και τον σωματοφύλακά της, ο οποίος θα καθίσει μερικά μέτρα πιο πίσω. Σε σημείο απ’ όπου μπορεί να επιβλέπει διακριτικά τον χώρο.

Με αθλητικό κολάν

Σαράντα οκτώ ώρες πριν, οι πελάτες του spa είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, και μάλιστα δωρεάν, πρωτοποριακά μαθήματα γυμναστικής από τον Ράσμους Ρέφερ, τον διαπραγματευτή που κουβαλάει τη φήμη του «σκληρού» από την τριετή θητεία του στο σχέδιο διάσωσης της Πορτογαλίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: