4.8.15

Οι περιορισμοί στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου θα αρθούν μετά τη συμφωνία...

Μποτόπουλος: Οι περιορισμοί στις συναλλαγές του Χρηματιστηρίου θα αρθούν μετά τη συμφωνίαΣυνέντευξη Tύπου από τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς...
Ως προσωρινούς χαρακτήρισε τους περιορισμούς που ισχύουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΧΑΕ, Σωκράτη Λαζαρίδη.

Ο Μποτόπουλος υποστήριξε ότι θα υπάρξει...
άρση των περιορισμών την επόμενη ημέρα μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών. Παράλληλα τόνισε ότι δεν τέθηκε ποτέ δίλημμα για το πώς θα λειτουργήσει το ΧΑ ούτε από τον ίδιο, ούτε από πλευράς του ίδιου του χρηματιστηρίου.

Όπως επεσήμανε ο ρόλος των αρχών είναι το Χρηματιστήριο Αθηνών να είναι ανοικτό, καθώς ένα χρηματιστήριο που είναι κλειστό δεν είναι χρηματιστήριο.

Προσέθεσε ακόμη ότι ο περιορισμός στο short selling θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου και αυτό το μέτρο είναι ένα μέτρο αναπόφευκτης προστασίας της αγοράς.

Από την πλευρά του ο κ. Λαζαρίδης απατώντας σε ερωτήσεις δήλωσε ότι οι φορείς της αγοράς επεξεργάζονται σειρά ερωτημάτων που έχουν οι επενδυτές σχετικά με τις συναλλαγές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: