17.8.15

Θα αυξηθούν οι «αποστάτες»...

Συνεργάτης Μέρκελ: Χωρίς το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα αυξηθούν οι «αποστάτες»
...χωρίς το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, λέει συνεργάτης της Μέρκελ...
 Αντιμέτωπη με περισσότερους αποστάτες είναι πιθανό να βρεθεί η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της Bundesdag αυτή την εβδομάδα για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, εν μέσω της αβεβαιότητας που υπάρχει σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως υποστήριξε το υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος της Μέρκελ (CDU), Μίκαελ Φουκς μιλώντας στην...
τηλεόραση του Bloomberg.

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, θεωρείται ουσιαστικής σημασίας για τους βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ, συμπλήρωσε ο Μίκαελ Φουκς. Η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει πιέσεις στους βουλευτές της προκειμένου να δώσουν την συγκατάθεσή τους για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

«Αν συμφωνήσει το ΔΝΤ, εάν το ΔΝΤ πει πραγματικά «ναι», έρθουμε σε συμφωνία τον Σεπτέμβριο και συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε την Ελλάδα το επόμενο έτος, τότε φυσικά θα ψηφίσω υπέρ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φουκς.


«Το ΔΝΤ είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για όλους μας» συμπλήρωσε.


Ωστόσο, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα στηρίξει το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.


Πάντως, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την περασμένη Κυριακή ότι είναι πεπεισμένη πως η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα στηρίξει τη συμμετοχή του ταμείου, τον Οκτώβριο.


Οι συζητήσεις μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, της Κριστίν Λαγκάρντ και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη στάση που θα τηρήσουν απέναντι στην Ελλάδα συνεχίζονται «και ίσως να υπάρξουν μερικές αλλαγές, ακόμα και από αύριο» συνέχισε ο Φουκς.


Αν δεν υπάρξει μια σαφής δέσμευση από το ΔΝΤ, τότε «θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότεροι» από 60 διαφωνούντες που ήταν στην ψηφοφορία του Ιουλίου, κατέληξε ο ίδιος.


Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: